Academy to Superliga: Sindre Walle Egeli

16.02.2024 12:34

Den 9. december sidste år blev 17-årige Sindre Walle Egeli skiftet ind til sin seniordebut for FC Nordsjælland i 2-1 pokalsejren mod AB. 

Norske Sindre Walle Egeli har været en stor profil for FC Nordsjællands U19-hold siden han kom til klubben fra Sandefjord Fotball i sommeren 2022. I efteråret 23’ scorede han 10 mål i 12 kampe for U19-mandskabet – men fremover skal Sindre Walle Egeli i stedet få nettene til at blafre på diverse Superliga-stadions rundt omkring i landet, når han bliver en fast del af FC Nordsjællands Superliga-trup.

Sindre Walle Egeli har trænet fast med Superliga-truppen siden nytår, og var ligeledes en del af den trup, der rejste til USA på træningslejr. Her viste han sig også flot frem på træningsbanen og i træningskampene, hvor det er blevet til fire mål. 

Du kan her blive klogere på vores 17-årige norske offensivspiller 👇

Sindre Walle Egeli

- Da jeg i sin tid skulle træffe en beslutning om, hvor jeg skulle hen, var valget af FC Nordsjælland egentlig ganske let. Jeg skulle et sted hen, hvor jeg kunne udvikle mig mest muligt - og det kunne jeg her. - Det var lidt svært i starten. Man var væk fra sin familie og sine venner derhjemme. Men jeg fik hjælp af en masse gode mennesker her i klubben, som hjalp mig godt igennem det hele. - Jeg er en offensiv spiller, som godt kan lide at udfordre - både mine modstandere på banen og mig selv og prøve nogle forkellige ting af. Og så elsker jeg at score mål. - Det har været en rigtig lærerig proces for mig at få lov til at træne sammen med Superliga-truppen. Tempoet er langt højere og fysisk kræves der også mere af en, hvis man skal kunne følge med. Det er et rigtig højt niveau, så man bliver presset hver evig eneste dag. Så det har virkelig skubbet til min udvikling. - Det har været vigtigt for mig at holde mit fokus til hver eneste træning. Og virkelig suge til mig i forhold til at lære fra alle de dygtige spillere, som vi har her i klubben. - Jeg vil forsøge at presse på og gøre mig fortjent til at blive en del af truppen - og naturligvis få minutter i Superligaen også. Det er ambitionen her for foråret. Men det er samtidig vigtigt, at jeg lærer og udvikler mig løbende - både på og uden for banen. Det er jeg meget bevidst om.

Alexander Riget, teknisk direktør i FC Nordsjælland

- Sindre kom til FCN for halvandet år siden og har fra start markeret sig som en kampafgørende spiller på ungdomsniveau. Sindre er en spiller, der har en utrolig god evne til at være involveret i de momenter, hvor kampene skal afgøres. - Sindre har nu været med på tre træningslejre med Superliga-holdet, været på U19 holdet det seneste halvandet år og været med i meget træning og på mange ture for det internationale akademi. I den periode har Sindre udviklet sin evne til at arbejde hårdt uden bold, været involveret i kampene, samt løbe dybt, og derfor er timingen nu den rette til, at Sindre skal have sin dagligdag med Superliga-holdet, da vi kan se, at det er det næste step i Sindres udvikling.