Foto: Gonzales Sports Photo / Frederikke Jensen

Fønsskov Olsen efter SIF: Den berømte kynisme var afgørende

18.08.2024 15:25

Det startede egentlig godt for FC Nordsjællands Superliga-mandskab søndag eftermiddag på JYSK Park. Benjamin Nygren sparkede på flot vis FCN-holdet foran efter lidt over en halv times spil, men det blev hurtigt vendt på hovedet. To hurtige Silkeborg-scoringer kort efter føringsmålet betød, at værterne kunne gå til pausen med 2-1 på måltavlen.

I anden halvleg var blandt andet Marcus Ingvartsen tæt på at bringe balance i regnskabet med en afslutning på overliggeren, men det var i den anden ende, at netmaskerne endte med at blafre. Først satte Tonni Adamsen bolden i kassen på straffespark, og kort efter var han igen på pletten til 4-1.

Dermed blev rækken med fire kampe uden nederlag brudt, og cheftræner Jens Fønsskov Olsen og co. måtte for første gang i sæsonen forlade banen uden point.

– Vi var godt forberedte, og jeg synes også, at det skinnede igennem ved, at vi fik en god start. Vi ville gerne skabe en kamp med en masse fart og tempo, og det lykkedes vi med. Vi lavede tilmed det første mål og havde faktisk kampen et godt sted med 1-0-føringen, men så render vi desværre lige med det samme ind i nogle hårde minutter, hvor Silkeborg viser virkelig høj, individuel kvalitet, og hvor vi samtidig begår nogle defensive fejl, hvor vi ikke er helt afstemt i holdet, lød det fra Jens Fønsskov Olsen efter slutfløjtet.

– I anden halvleg justerer vi på vores opspilpositioner og kommer frem til nogle fornuftige muligheder, men tillader desværre de to omstillinger imod os, som giver målene til 3-1 og 4-1 kort efter hinanden. Og så er det Silkeborg, der har kampen, hvor de gerne vil have den. De er rigtig dygtige med bolden og formår at holde fast i den på egen halvdel og få os til at løbe.

– Kort sagt var det en kamp, hvor den berømte kynisme var afgørende. Silkeborgs mål kommer ikke fra det, vi kalder “dangerzone” – altså tæt under mål – men til gengæld viser f.eks. Tonni Adamsen og Younes Bakiz tårnhøj, individuel kvalitet. De er rigtig effektive, mens vi ikke selv tager ordentlig vare på vores muligheder og mister bolden på nogle farlige steder, der kan give kontramuligheder til Silkeborg. Det bliver udslagsgivende, og selvom det startede godt, så endte det med at blive en hård dag på kontoret. 

– Det fungerede bedst i de perioder, hvor vi var meget fokuserede på at finde vores positioner, og hvor vi flyttede bolden hurtigt med få berøringer. Hvor vi får lavet spilvendinger inde mellem deres kæder og kommer ned bag ved deres forsvarskæde. Der var også nogle gode pressituationer, hvor vi vinder bolden højt, men desværre ikke profiterer af det, så det er også en del af spillet, som vi skal være bedre til.

– Vi forsøger at lave forskellige justeringer undervejs for at skabe et kampbillede i vores favør. Vi forsømte at komme lidt mere tydeligt ned bag ved deres bagkæde, hvor vi gerne ville skabe endnu flere dybe bevægelser, som Silkeborg skulle forholde sig til. Det er noget af det, vi har talt om her kort efter kampen, og nu skal vi selvfølgelig evaluere det dybere i de kommende dage og begynde forberedelserne frem mod FCK-kampen i næste weekend.

– Til slut vil jeg gerne sige stor tak til de fans, der havde taget turen herover for at støtte os. Det betyder meget for os, og vi håber, at vi sammen kan skabe en fantastisk ramme på søndag mod FC København hjemme i Farum.

Der er kickoff på søndag i Right to Dream Park kl. 16:00 – læs mere om billetsalget her.