Ærgerligt nederlag i Aarhus

31.08.2024 16:18

Solen stod højt over Aarhus og sensommervarmen bankede ned over spillerne, da vi lørdag eftermiddag var på besøg i Ceres Park, hvor et formstærkt AGF-mandskab ventede.

Kampen startede som lyn og torden. Der var ikke spillet mere end ti minutter før AGF havde bragt sig i front med 1-0 efter et hjørnespark, hvor Marcus Ingvartsen var uheldig at sende bolden i eget net.

Men FC Nordsjælland svarede hurtigt igen - og allerede på det efterfølgende angreb opsnappede Benjamin Nygren bolden og sendte den ind bag en chanceløs Jesper Hanen i AGF-målet.

Og allerede fem minutter senere modtog Sindre Walle Egelig bolden ude i højre siden. En perfekt position for den 18-årige nordmand, der med et signatur-træk ind i banen sendte en afslutning afsted mod kassen i næste bevægelse. Afslutningen snød Jesper Hansen - og så var kampen pludselig vendt på hoved.

Daniel Svensson havde en stor chance for at udbygge føringen ti minutter senere, men svenskerens afslutning strøg over AGF's mål.

Dermed kunne vi gå til pause foran 2-1.

Langt fra smil i Aarhus

Men det skulle hurtigt vende for FC Nordsjælland. Først udlignede AGF til 2-2, da Tobias Bech fandt en fri position i feltet og let kunne sparke bolden forbi Andreas Hansen - og bare to minutter efter var det igen hjemmeholdet, der kunne fejre en scoring, da Mikael Andersons afslutning uden for feltet ramte Lucas Hey på vejen og fuldstændigt snød Andreas Hansen, der var prisgivet i FCN-målet.

Scoringen tændte for alvor op i Ceres Park - og hvor det før havde været FCN, der kontrollerede spillet, var det nu hjemmeholdet, der greb taktstokken.

Den resterende del af halvlegen kunne dog ikke leve op til den underholdning, tilskuerne på Ceres Park havde fået i den første time. Men lidt gang i den kom der i de sidste fem minutter, da indskiftede Nene først sendte en afslutning tæt forbi AGF's mål, inden Frederik Tingager to minutter efter steg til vejrs og cementrede AGF-sejren med sit hovedstød til 4-2, som også blev kampens resultat.

Cheftrænerens tanker 💭

Cheftræner Jens Fønskov Olsen var efter kampen naturligvis ærgerlig over nederlaget, men kunne dog sagtens se nogle positive elementer fra kampen, som kan føres med videre. - Vi vidste godt, at vi skulle ud og præstere rigtig godt for at få et resultat med i dag mod et dygtigt AGF-hold der har momentum og har et meget solidt, fysisk og erfarent fodboldhold. Jeg synes, at vi lykkedes rigtig godt med de ting, vi gerne ville i første halvleg. Vi skaber en del og AGF har ikke så meget udover den, vi selv sparker i eget net. - Men vi giver for mange standardsituationer væk. Vores pres og evne til at forhindre indlæg er ikke godt i dag. Vi ved, at de er så dygtige på standardsituationer - og det er også sådan, de scorer et par mål. - Men overordnet set synes jeg faktisk, at vi gør det godt. Det var en udfordring i dag, når vi mangler Peter (Ankersen red.) og Kian må gå ud ved pausen. Jeppe har ikke spillet i nogle uger og vi må bruge ham i en lidt uvant position. Og det hold, der slutter på banen, er jo meget ungt. Men jeg synes, at drengene gør det godt og kæmper hele vejen igennem. - Man må bare sige, at AGF havde den erfaring, der skulle til i de afgørende momenter - og der var vi ikke dygtige nok. Men alle omstændighederne taget i betragtning, så synes jeg faktisk godt, at vi kan tage noget positivt med fra kampen. Vi lavede den kamp, som vi gerne ville et stykke hen ad vejen, men fik ikke gjort det færdigt - og det er det, vi skal øve os på. - Jeg vil også gerne sige tusind tak til de fans, der havde taget turen til Aarhus i dag - deres opbakning betyder så meget for os. Vi er kede af, at vi ikke kunne give dem en sejr - det må vi forsøge at lave om på til næste kamp mod Randers. Næste opgør er netop mod Randers FC mandag den 16. september. Du kan sikre dig billetter til kampen her 👇