Han er tilbage: FCN lejer Andreas Schjelderup i SL Benfica

01.09.2023 20:45

FC Nordsjælland styrker offensiven med Efterårets Profil 2022 i 3F Superligaen. Andreas Schjelderup vender hjem fra SL Benfica på en lejeaftale, der gælder sæsonen ud.

FCN-fansene støvede Andreas Schjelderups spillersang af efter 1-0-sejren over FK Partizan torsdag aften i Beograd. Den genopfriskning viser sig at være en god idé.

Den 19-årige nordmand, der scorede hele 10 gange i 3F Superliga sidste efterår, vender nemlig hjem til FC Nordsjælland for at spille resten af sæsonen på en lejeaftale fra portugisiske SL Benfica.

 

Jan Laursen, sportschef for Superliga-holdet:

- Da Andreas skiftede til Benfica i vinter, havde vi selvfølgelig ønsket, at vi kunne beholde en spiller med hans kvaliteter, men vi forstod også godt, at det var en stor mulighed for ham at tage videre. Nu glæder vi os til gengæld meget over at se ham tilbage i FCN, og jeg er sikker på, at vi kan hjælpe hinanden i denne her sæson.

- Vi glæder os også til at se Andreas i en rigtig stærk trup, hvor der er hård konkurrence om pladserne. For det skal der være i FC Nordsjælland. Vi skal angribe alle de tre turneringer, vi deltager i. At få en spiller ind fra øverste hylde – og desuden en spiller, der kender klubben så godt, og hvor vi også ved, at værdierne og relationerne passer helt perfekt – det er virkelig fantastisk.

- Det vidner også om, hvor langt vi er nået som klub og organisation, at vi kan vinde kampen om Andreas – ligesom vi også gjorde det, første gang han kom hertil. Der har været ekstrem hård konkurrence og interesse omkring ham. Både fra Superligaen, men også fra fornemme adresser i Europa, så det er en cadeau til alle i og omkring klubben, at han har valgt at komme tilbage til os.

- Jeg synes også, at det siger noget om vores ambitionsniveau, at vi kan hente en spiller som Andreas. Han har fået en vigtig del af sin fodboldopdragelse på vores akademi og har generelt haft rigtig mange gode år hos FC Nordsjælland. Det betyder meget for os, at vi kan holde kontakten med de spillere, vi sender videre – og vi er glade for, at vores og Andreas’ veje kan mødes igen.

 

Johannes Hoff Thorup, cheftræner:

- ”Schjelde” kommer med kvalitet. Og det har en fodboldklub altid behov for. Nu går vi ind i et program, som bliver det tætteste, vi har spillet i rigtig mange år, og derfor skal vi have udvidet stammen på holdet en smule for at kunne være konkurrencedygtige i de turneringer, vi spiller med i. Her må man sige, at vi får en spiller ind, som virkelig kender systemet og har det friskt i erindringen. Og vi ved jo, hvad vi får af kvalitet med ”Schjelde”.

- Vi holder kontakten med de spillere, vi sender ud i Europa, og vi oplever heldigvis at, de stadig har os i tankerne, når de er afsted. Hvis der pludselig opstår en mulighed, hvor vi kan hjælpe hinanden, så ved de, at de er velkomne. Det vidner de her aftaler med både Christian Rasmussen og ”Schjelde” også om – og jeg er naturligvis rigtig glad for, at det kan lade sig gøre.

 

Andreas Schjelderup kommer til at spille i FCN-trøje nummer 8 i den kommende sæson.

Husker du?