Røjkjær efter Future Cup: En ekstra mulighed for at vise sig frem

19.09.2023 13:28

Vi har netop taget hul på Future Cup, hvor vores første opgør endte med 1-1 mod Brøndby IF på Brøndby Stadion. Det var en kamp, hvor begge hold stillede stærkt med en blanding af etablerede Superliga-spillere og akademi-spillere. 

Brøndby kom bedst fra start, da Clement Bischoff kunne passere Carljohan Eriksson i målet og gøre det til 1-0. Ikke længe efter fandt Benjamin Nygren plads foran hjemmeholdets felt, hvor han på flot vis kunne føre bolden over i det lange hjørne og gøre det til 1-1, hvilket også endte med at blive slutresultatet. 

Vi har talt med assistenttræner Casper Røjkjær om balancen mellem at aktivere de mere etablerede spillere og samtidig give masser af spilletid til akaddemi-spillerne. En balancegang, man skal finde i det her format, siger Røjkjær. 

– Vi har en bred trup, så vi vil gerne give spillerne en ekstra mulighed for at vise sig frem, hvilket de her Future Cup-kampe er rigtigt gode til. Det er en hårfin balance, om vi skal bruge mange ungdomsspillere eller Superliga-spillere.

– Vi har heldigvis et ungt hold i Superliga-truppen, men det handler især om, at vi får holdt alle, der er tæt på Superliga-holdet i gang, så de også får noget kamptræning.

– Det skal gerne ligne det, vi allerede praktiserer på førsteholdet. Det inkluderer også ungdomsspillerene, da vi i FC Nordsjælland er gode til at holde den røde tråd ned gennem rækkerne.

 

 

– Men det giver også en ekstra mulighed for at prøve nye ting af, og det kan netop være spillere, der spiller en ny position,

Casper Røjkjær, assistenttræner for Superliga-holdet

Selvom der er fokus på at fastholde den røde tråd i spillestilen, skal der også være plads til at afprøve nye ting og sætte spillere på nye positioner, siger Røjkjær. 

– Men det giver også en ekstra mulighed for at prøve nye ting af, og det kan netop være spillere, der spiller en ny position. Mads Kristian Hansen viste sig eksempelvis rigtigt godt frem på en venstreback, og Kaare Barslund viste gode takter på en 6´er position.

– Så det er sådan nogle kampe, der giver os et billede af, hvor de drenge er henne. Vi kan nemlig se noget i træning, men det er ekstra godt at få set det i kamp også.

– Det er et virkeligt godt område, hvor vi kan se vores unge spillere blive matchet op mod et højere niveau og i et højere tempo. Så om det er mere etablere Superliga-spillere, der har brug for kamptræning, eller om det er for at prøve nye unge kræfter, vil variere fra kamp til kamp.

Casper Røjkjær er tilfreds med forholdende, kampen og resultatet, men kampen gav også god feedback på punkter, hvor man kan forbedre sig. 

– Jeg vil rose forholdende i Brøndby, da det var fedt, vi fik lov til at spille inde på Brøndby Stadion. Det var en kamp mellem to dygtige hold, der betød, at kampen blev afviklet på et højt niveau med stor intensitet.

– Man kan selvfølgelig se, at der sker lidt fejl undervejs, men det jeg bemærker mest er, at vi kan ramme nogle top-momenter, med vores unge drenge. Vi får sat nogle offensive mønstre sammen, og så skal de fortsat øve sig i at være i kampen. De skal læse en fodboldkamp og kunne have flere aktioner i træk. Det er selvfølgelig noget, man kan øve i træning, men det er altid godt at se det i kamp – og derfor er kampene så vigtige for os.

Næste Future Cup-kamp spilles d. 2. oktober kl. 13:30 mod AaB på Right to Dream Park.