Optakt til U19-sæsonen: Vi glæder os

22.09.2023 11:40

Efter en lang pre-season er U19-drengeholdet endelig klar til at sparke sæsonen i gang i U19-ligaen, og cheftræner Sune Jensen glæder sig til sin officielle debut som U19-cheftræner.

- Det bliver først og fremmest virkelig fedt at komme i gang med sæsonen. Vi har glædet os. Det været en lang pre-season med en masse gode kampe, men vi ser nu alligevel frem til, at vores sæson i ligaen starter, lyder det fra Sune Jensen, som rykkede fra U17 til U19 i sommer.

- Det har været en nem overgang, da jeg kender klubben og ved, hvordan vi gerne vil arbejde med tingene. Dertil har der selvfølgelig været lidt i forhold til at lære nogle nye spillere at kende og en nysammensat stab, men overordnet set har det været meget smertefrit.

- For mig er det ligegyldigt, om man er U14-, U17- eller U19-træner, da jeg altid arbejder frem mod en sæson på samme vis. Jeg ser frem til en sæson, hvor vi skal ud at levere nogle gode præstationer og udvikle spillerne, så de forhåbentlig kan tage det næste skridt i deres karriere. Det er i hvert fald det, jeg er her for.

En vigtig prioritering med internationale kampe

Selvom det er længe siden, at U19-drengene senest spillede en kamp i U19-ligaen, har de bestemt ikke ligget på den lade side, da opstarten er blevet brugt på at spille internationale træningskampe. - Vi har prioriteret at have en masse kampe, hvor vi har haft besøg af spillere fra Right to Dream-akademiet i Ghana. Derfor har der her i opstarten været en større gruppe fra akademiet her i Farum, der har trænet og spillet kampe sammen med FCN-drengene. Vi har derfor prioriteret, at de har været meget sammen – både til træning og en masse spændende kampe mod Monaco, PSG, Benfica osv. Derudover har vi været i Japan for at spille en turnering. Så vi har simpelthen prioriteret, at de skulle spille så meget sammen som muligt her i starten af efteråret, hvorfor vi først starter sæsonen her i slutningen af september. - Vi håber jo, at det er mange af de spillere, der i fremtiden skal spille sammen på Superliga-holdet, hvorfor det er vigtigt for os, at de lærer hinanden at kende på og uden for banen. Vi har tidligere set eksempler på, at der kommer spillere igennem, som har spillet meget sammen på U19, der naturligt finder hinanden hurtigt i Superliga-truppen. Det håber vi også sker ved nogle af de drenge, vi har haft med at gøre her i opstarten. Jo før de kan danne relationer desto bedre, men de er også med til at udvikle hinanden, da de bidrager med forskellige kompetencer.

På grund af den sene start på U19-ligaen for FC Nordsjælland venter der et travlt kampprogram med mange kampe på kort tid. Lørdag kommer Esbjerg fB på besøg, der allerede har spillet fire kampe i ligaen og står noteret for tre point efter de første kampe.

Sune Jensen ser frem til lørdagens kamp og håber at se et FC Nordsjælland-hold, der går ind og styrer kampen fra start.

- Jeg håber, vi kommer flyvende ud til kampen og går ind og tager initiativet både med og uden bolden. Vi skal ind og vise, at vi trods den lange opstart er klar fra start, hvorfor jeg håber, at vi kan styre tempoet i kampen.

Selvom alle andre hold i U19-ligaen har spillet minimum tre kampe i sæsonen, er det ikke noget, der bekymrer Sune Jensen.

- Det er muligt, at de andre hold i ligaen er inde i et flow, som vi ikke er i lige nu, men det bekymrer mig sådan set ikke, da vi kun har fokus på os selv. Så på den måde har vi ikke fokus på stillingen. Vi har derimod fokus på vores performance, præstationen og hvordan spillerne klarer sig hver især.

- Jeg synes, vi har en meget homogen og bred trup, så det er op til spillerne selv at vise, at de er klar til kampene, der venter. Så jeg forventer ikke, at kampprogrammet bliver et problem, da vi har mange spillere, som kan præstere, hvorfor vi også har et meget sundt miljø i truppen og til træningerne.