Hvem er Fenerbahce? Lær vores kommende modstander bedre at kende

20.09.2023 09:10

Farum er tilbage i Europa. Vi er klar til gruppespillet i Conference League, hvor den på papiret sværeste udekamp venter, når vi tager til Istanbul i Tyrkiet for at møde storholdet Fenerbahce SK. Her kan du blive lidt klogere på, hvem vores kommende modstander er, og hvad vi kan forvente at møde.

Mest vindende klub i Tyrkiet

Fenerbahce SK er den mest vindende klub i Tyrkiet med 28 ligatitler og 28 sølvmedaljer. Seneste mesterskab blev vundet i 2013-14-sæsonen, hvor det dog siden er blevet til flere topplaceringer.

I de sidste to sæsoner er det blevet til sølvmedaljer, hvor de kun har måttet se sig slået af Trabzonspor og Galatasaray. Til dagligt huserer klubben på Şükrü Saracoğlu Stadium med plads til knap 48.000 tilskuere, der er kendt for at lave masser af larm.

I denne sæson har Fenerbahce SK fået en god start, hvor de kan notere sig 12 point efter fire kampe, hvilket placerer dem på en foreløbig førsteplads i den tyrkiske liga. 

Hvem skal man holde øje med? 

Fenerbahce SK har et stjernespækket hold, hvor mange af deres spillere løber rundt med et flot CV. Holdet inkluderer også én af vores gode, gamle kendinge. Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Emre Mor er nemlig en del af det stærke, tyrkiske storhold, hvor han dog i øjeblikket er skadet. 

Holdet inkluderer blandt andre også den tidligere Roma-, Leicester- og Marseille-spiller, Cengiz Ünder, den norske tidligere Premier League-angriber, Joshua King, og den tidligere Dortmund og Chelsea-spiller, Mitchy Batshuayi.

Fred

På midtbanen finder man også den brasilianske profil Fred. Han kom til klubben denne sommer, og han medbringer et enormt flot CV. Det inkluderer blandt andet over 200 kampe for Manchester United og 32 kampe for Brasiliens landshold.

Edin Dzeko

Den helt store profil findes i angrebet, hvor Fenerbahce tidligere på sommeren kunne annoncere, at de hentede den bosniske profil Edin Dzeko. Har har, ligesom Fred, et rigtigt flot CV. Det inkluderer Wolfsburg, Manchester City, Roma og Inter samt 127 kampe og 63 mål for det bosniske landshold. I denne sæson har Dzeko fået en god start, hvor han står noteret for fire mål i fire ligakampe, to assists samt to mål i kvalifikationen til Conference League.