Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Hoff Thorup inden Fenerbahce-kamp: Vi ved, hvor vi kan ramme dem

20.09.2023 14:05

Touch down Europa 📍

Torsdag går det endelig løs. Efter 11 års venten træder FC Nordsjælland igen ind i et europæisk gruppespil. Første kamp er den måske sværeste opgave, der venter i gruppespillet, når topseedede Fenerbahçe SK er modstanderen på udebane i Istanbul. 

Og cheftræner Johannes Hoff Thorup har da også stor respekt for den tyrkiske storklub, men han tror dog på, at vi kan tage fra Istanbul med et godt resultat.  

- Der er ingen tvivl om, at Fenerbahce er et rigtig godt hold, og vi har selvfølgelig stor respekt for dem som modstander.

- Vi har forberedt os godt og grundigt i ugerne op til kampen. Og så har vi været nede og se deres kamp på stadion i søndags, så vi ved, hvad der venter os. Og ud fra det har vi analyseret os frem til de muligheder, der ligger i det for os.

- Og vi synes, at der er muligheder. De har selvfølgelig nogle rigtig dygtige spillere, men jeg er ikke sikker på, at jeg synes, de er det bedste pres-hold. Så derfor vil der ligge nogle muligheder for os ved at se, om vi kan tage bolden ret hurtigt og kontrollere spillet – lidt ligesom vi så det i første halvleg i Bukarest. Der var vi gode og komfortable med bolden, hvilke tog trykket lidt fra tribunerne. 

- Vi synes, at der er muligheder. De har selvfølgelig nogle rigtig dygtige spillere, men jeg er ikke sikker på, at jeg synes, de er det bedste pres-hold.

Johannes Hoff Thorup

Ingen kompromis med spillestilen

Med torsdagens kamp skyder vi gang i et nyt europæisk eventyr for FC Nordsjælland, der i løbet af efteråret skal spille seks europæiske kampe i bestræbelserne på at spille sig videre fra gruppespillet.

Og ifølge Hoff Thorup glæder alle i og omkring truppen sig til, at det går løs torsdag aften. 

- Det bliver en kæmpe oplevelse for os allesammen. Det bliver sjovt og specielt at være i et gruppespil for første gang i mange år. Og ift. torsdag så bliver det da også fedt at komme til et stadion, hvor der er en berygtet atmosfære og en helt speciel intensitet på lægterne. 

- Men når kampen går i gang, så handler det for os om, at alt det uden for banen og al den historie, der kan ligge omkring klubben, bliver lagt til side, så vi kan fokusere på vores spil og igen vise, hvor gode vi kan være. 

Johannes Hoff Thorup og resten af trænerstaben har en ambition om også at skulle spille europæisk fodbold på den anden side af nytår. Men man kommer ikke til at se et FCN-hold gå på kompromis med spillestilen i et forsøg på at jagte resultater, lyder det fra cheftræneren.  

- Vi kommer ikke til at gå på kompromis med den måde, vi spiller på i løbet af det her gruppespil. Vi skal ud og vise, hvor god fodbold vi kan spille – og gøre det på den måde, vi altid spiller fodbold på.

- Vi vil selvfølgelig gerne vise os frem på den europæiske scene – og vise den type fodbold, som FC Nordsjælland står for. Men vigtigst af alt så vil vi vise, at vi er solide og et struktureret fodboldhold, der er fuldstændig afklaret med, hvordan vi gør tingene i alle faser af spillet. Det er det, det handler om for os. Og når vi gør det, så fremstår vi også bedst, lyder det fra cheftræneren.