Hoff Thorup efter pokalsejren i Kolding: Det er vigtigt med videre avancement

28.09.2023 17:57

Torsdags aften trådte vi ind i Oddset Pokalen, da vi i tredje runde skulle en tur til Kolding og møde Kolding IF. Hjemmeholdet der til daglig huserer i 1. divisionen havde ikke tænkt sig at ligge sig ned uden kamp.

Efter 90 intense minutter var der endnu ikke fundet en vinder, hvorfor kampen skulle ud i forlænget spilletid. På trods af et stort FC Nordsjælland pres formåede vi ikke at sparke bolden i kassen, hvorfor kampen skulle afgøres på straffe efter 2-2 efter 120 minutters fodbold.

Her viste blandt andre Carljohan Eriksson, der til dagens opgør vogtede buret for FC Nordsjælland, sig flot frem, hvilket betød, at vi kunne juble over videre avancement med 3-2 på straffespark. På den måde blev den vanlige anden målmand dagens helt store helt.

Cheftræner Johannes Hoff Thorup fortalte efter kampen, at det vigtigste var at gå videre, men selvfølgelig gerne havde set det ske på en mere overbevisende måde.

- Det er vigtigt. Det er det eneste, det handler om i pokalfodbold med de her knald eller fald kampe. Vi ville selvfølgelig gerne havde gjort det på en mere overbevisende måde, end tilfældet var, men vi må tage sejren i form af det videre avancement med videre. Jeg har bedt drengene om at fokusere på, at vi gik videre, så det er vigtigt.

- Vi ender med at skulle jagte hele tiden, og skal også jagte noget mere, end vi havde håbet på inden kampen. Vi er ikke helt dygtige nok til at få åbnet deres defensiv op i 1. halvleg, hvorfor vi ikke får kreeret så mange chancer, og har vel kun en enkelt chance inden pausen. Jeg synes så også, at vi gør det ganske udmærket i 2. halvleg, hvor vi skaber mere end en håndfuld chancer og nok til at skulle vinde kampen. Så 2. halvleg er jeg fint tilfreds med. Også dét at vi slår tilbage forholdsvis hurtigt efter at have indkasseret, så det var egentlig ganske okay.

- Og vi har også et konstant tryk ned mod deres mål i den forlængede spilletid, men vi kan godt se, at vi lige mangler det sidste i øjeblikket. Vi mangler lige den sidste kvalitet og skarphed for at få det afgjort til vores fordel, og så ender vi jo med at skulle have det hele med.

Ny rolle til Mads Kristian Hansen

Til starten af 2. halvleg valgte Johannes Hoff Thorup og resten af trænerteamet at lave nogle taktiske justeringer, hvor de blandt andet satte Mads Kristian Hansen ind på en højre wingback. Hoff Thorup forklarer, at ændringen var medvirkende til, at vi fik skabt flere chancer i 2. halvleg. - Vi kunne se, at vi havde svært ved at spille os ind igennem deres kæder, og det var svært for os at åbne dem op, så vi måtte gå lidt mere rundt om dem. Det gjorde vi blandt andet ved at sætte ’MK’ ind og fik lagt flere indlæg ind i feltet. - Vi satte positionerne mere op efter det i pausen, og fik ’MK’ til at starte højt i banen, så han kunne tag et lille touch tilbage i banen og bringe bolden ind med sit venstre ben. Det lykkedes jo heldigvis ganske udmærket. Og vi skaber jo en del chancer på indlæg i 2. halvleg, og har også en stor mulighed til allersidst. Det er en rolle til ham, vi har arbejdet på i et stykke tid, og som godt kan være en mulighed for ham i fremtiden.

Der er netop trukket lod til næste runde i Oddset Pokalen, og her venter Viborg FF på udebane. Datoen er endnu ikke fastlagt, men kampen spilles mellem den 31. oktober og 2. november. Allerede på søndag skal vi igen i aktion, når vi møder Vejle på udebane i 3F Superligaen.