Chris Sargeant efter 3-0-sejr over Brøndby: Det føles fantastisk

30.09.2023 16:35

Lørdag eftermiddag dannede Right to Dream Park på flotteste vis rammerne om topkampen i Gjensidige Kvindeliga mellem FC Nordsjælland og Brøndby IF.

Der var lagt op til den helt store fest, da Arbejdernes Landsbank havde sponsoreret gratis billetter til alle. Fest blev det i den grad også til, da FC Nordsjælland efter en fremragende præstation kunne juble sammen med de 1103 fremmødte, da vi på overbevisende vis slog sidste års sølvvindere med 3-0. 

Cheftræner Chris Sargeant var også særdeles tilfreds med holdets indsats, og fremhævede blandt andet holdets hårde arbejde fra start til slut.

- Det føles fantastisk. Jeg synes, at det var meget fortjent, at vi trak os sejrrigt ud af opgøret. Hele holdet arbejdede utrolig hårdt, og vi vidste, at det ville blive en hård kamp. Vi var klar fra start af, hvor vi gennem hele kampen var fokuseret, koncentrere og pigerne eksekverede planen til punkt og prikke. Brøndby skabte helt sikkert også problemer for os, hvilket er naturligt med deres kvalitet, men jeg synes, at det var meget velfortjente tre point i dag.

- Spillerne gjorde det helt fantastisk i dag. De gjorde præcis, det vi havde aftalt, og de arbejdede utrolig hårdt i hele kampen. Det har været en hård periode med landholdspausen, og de vidste, at de skulle give den et ekstra nyk i dag, hvilket de i den grad gjorde både på og uden for banen.

"Tilskuerne var med til at give os de ekstra procenter i dag, da de skubbede os frem på banen. Det var dejligt at mærke den store støtte fra lægterne, og jeg er sikker på, at pigerne også nød hvert et øjeblik i dag."

Chris Sargeant

Efter de første fem runder har Chris Sargeants tropper kun lukket ét mål ind, hvorfor vores modstandere fire gange har måtte gå fra banen uden at få bolden ind i netmaskerne. Dette blev også tilfældet i dag, og Chris Sargeant fortæller, at den defensive organisation har været et fokuspunkt i hele opstarten.

- Det er vores vigtigste prioritet i alle kampene. Vi inkasserede alt for mange mål i sidste sæson i forhold til vores kvaliteter i defensiven, så vi har haft et stort fokus på at beskytte vores eget mål. Det høster vi frugterne af i dag, og det er tydeligt at se, at pigerne er komfortable i vores defensive organisation.

- Det var en utrolig god defensiv indsats i dag, og det var ligegyldigt, om vi var i højt pres eller stod lidt længere tilbage på banen og forsvarede feltet. Vi har altid været gode på bolden, men det har været vigtigt for os, at vi også skarpe i vores defensive organisation. Og det var vi vist i de første fem kampe i sæsonen, at vi er, og det har været fantastisk at se.