Academy to Superliga: Conrad Harder

05.09.2023 12:30

18 år. Angriber. Og nu også en fast del af 3F Superliga-truppen i FC Nordsjælland.

Conrad Harder, der blev student i sommer, har netop skrevet under på en 3-årig kontraktforlængelse, som samtidig markerer den permanente oprykning fra akademiet til Superliga-truppen.

Den talentfulde angriber fik debut for FC Nordsjællands Superliga-hold tilbage i juni, da han blev skiftet ind i den forgangne sæsons sidste kamp i Right to Dream Park mod Viborg FF.

Sidenhen har Conrad Harder trænet fast med Superliga-holdet, og den 18-årige skarpretter var også med på sommerens træningslejr i Østrig.

I denne sæson er det blevet til tre indhop i 3F Superligaen, hvor den unge spydspids også har fået nettet til at blafre en enkelt gang, hvorfor Conrad Harder allerede har åbent sin målkonto som seniorspiller for FC Nordsjælland.

Dertil er det også blevet til debut i europæisk regi, da han kom på banen i Beograd i sejren over FK Partizan.

Her kan du blive lidt klogere på det nye medlem af Superliga-truppen.

Conrad Harder

- Jeg har altid været meget hårdtarbejdende, og det giver pote nu. Jeg har altid taget min fodbold meget seriøst, og så har jeg altid set det som et frirum. Jeg har altid trænet ekstra. Har altid stået i haven og på banen i flere timer, hvor jeg har øvet mine spidskompetencer og venstreben. - Jeg har som mange andre haft en drøm om at spille inde på et stort stadion, hvor fansene råber ens navn, og det er helt fantastisk, at den drøm nu er blevet til virkelighed. - FC Nordsjælland har været en fantastisk klub for min udvikling. Man får ikke kun en fodboldmæssig uddannelse her, men man får også en læring om livet. Så jeg har både lært en masse på og uden for banen i min tid på akademiet. - Det var helt surrealistisk at løbe på banen til min debut mod Viborg. Der var næsten fuldt hus i Right to Dream Park den dag, og vi havde sikret os sølvmedaljerne, så det var en total fed følelse og en oplevelse, jeg aldrig glemmer. Hver gang jeg træder ind på banen, tænder der en ild i mig, men den første kamp vil altid stå som noget helt specielt. - Jeg vil bruge starten til at suge en masse læring til mig. Vi har en virkelig stærk trup og nogle angribere i truppen, som jeg kan lære utrolig meget af – og som jeg allerede har lært meget af.

Alexander Riget, teknisk direktør i FC Nordsjælland

- Conrad kom til FCN som U14-spiller, men havde allerede været med til specifiktræning, så vi kendte til ham fra en tidlig alder. Han har altid været en ekstrem energisk spiller med et rigtig godt venstreben, og så har han fra en tidlig alder været god til at lave mål. Han har altid været en udpræget angriber, der har scoret mange mål i alle ungdomsrækkerne. - Hans udvikling tog for alvor fart som andenårs U17-spiller, hvor man virkelig kunne se hans store kvaliteter, og han scorede rigtig mange mål det første halve år. Vi rykkede ham derfor op på U19, hvor han bare fortsatte sin gode udvikling og blev ved med at score mange mål. Siden årsskiftet har Conrad rykket sig utrolig meget, og han er blevet stærkere, mere boldsikker og bedre til at løbe i feltet. - Vi satte os ned i starten af året og lavede en mere detaljeret udviklingsplan for Conrad, hvor vi satte mål på nogle specifikke data. Han udviklede sig så meget i den periode, at vi løbende måtte revurdere målene og sætte nogle langt mere ambitiøse mål. Dertil blev han udtaget til U19-landsholdet for første gang lige før sommerferien, som han sidenhen har været en del af. - Conrad har et kæmpe gå-på-mod og har også i forbindelse med træningslejren i Østrig og hele opstarten vist, at han også kan bidrage på seniorplan. Dertil er han en af de mest hårdtarbejdende angribere, jeg har set og arbejdet med. - Conrad har udviklet sig ekstremt meget det sidste halve år, hvilket han også høster frugterne af nu, hvor han er blevet en fast del af Superliga-truppen. Der hersker ingen tvivl om, at konkurrencen er stor, men han vil helt sikkert også få stor gavn af at stå i lære hos de dygtige angribere, der allerede er i truppen. Vi har en gruppe af ældre spillere, som er virkelig gode til at lære fra sig, hvilket Conrad skal sørge for at udnytte, og det er jeg sikker på kun vil gavne hans udvikling.