Ugen på akademiet: Blandet oplevelse for U19-holdene

13.10.2023 10:31

Endnu en uge er gået på akademiet, hvor begge vores U19-hold har været i kamp. Det blev en blandet oplevelse for holdene, da U19-drengene desværre tabte hjemme til AC Horsens, mens vores U19-piger leverede en stærk præstation mod Brøndby IF, hvor de vandt 4-3. Vi har snakket med begge cheftrænere om kampene og de næste opgaver, der venter dem.

U19-drenge

Det blev i lørdags desværre til et nederlag for U19-drengene, da de tabte 2-0 til AC Horsens. Nu er der landsholdspause, hvor flere spillere fra U19-holdet er afsted i rødt og hvidt. Holdet har netop spillet en træningskamp i landsholdspausen, og i næste uge venter der en udebanetur til Silkeborg.

Cheftræner Sune Jensen er ikke tilfreds med kampen i lørdags, men ser positive elementer.

– Kampen mod AC Horsens var ikke op til den standard, vi viste i de tre første kampe. Det blev en kamp, der var delt op i to perioder. Vi starter af forskellige årsager rigtigt skidt de første 30 minutter, og så har vi et langt bedre udtryk i de sidste minutter af første halvleg, men også i lange perioder af anden halvleg.

– Vi formår dog ikke at få lavet nok store chancer – så de første 30 minutter er vi langt fra tilfredse med os selv, og de sidste 60 minutter, hvor vi er tilfredse med en del ting, men hvor vi selvfølgelig ikke er overordnede tilfredse, siger Sune Jensen. 

Det første mål blev allerede indkasseret efter to minutters spil på et hjørnespark, hvilket gav holdet en chok-reaktion.

Sune Jensen forklarer, at holdet var gode til at løfte hinanden, og at det er noget, de vil arbejde på.

– Vi havde en ung keeper på mål, som de andre var gode til at støtte og løfte efter målet. Vi har også en aftale på holdet i forhold til værdier om, at efter vi har indkasseret et mål, så går vi sammen, får grebet fat i hinanden og sætter en god plan for de næste 5-10 minutter, hvilket holdet også gjorde i lørdags.

– Så det blev en blanding af, at AC Horsens var gode til det, de gerne ville, og vi var ikke gode nok til det, vi ville. Det resulterede i, at de første 30 minutter blev lidt svære, og så fik vi både hevet os selv lidt op og justeret lidt – og så blev det bedre.

– Så spillerne var overordnede gode til at hive fat i hinanden, men der var nok for mange, der endte med at tænke: Hov, hvad skete der egentligt lige dér?

På trods af nederlaget var der flere positive elementer, Sune Jensen kan tage med sig videre fremadrettet.

– Det positive var, at de var gode til at hive hinanden op. Indskifterne kom også ind og lavede en god performance, og de bidrog til at hjælpe holdet. 

– Vi ser også positivt på, at man kan komme tilbage og rejse sig de sidste 60 minutter af kampen efter nogle svære første 30 minutter. Vi er dog fortsat langt fra tilfredse med vores overordnede præstation. 

Der er en lille pause for U19-ligaen, da der er landsholdpause, hvor flere spillere fra U19-holdet er afsted.

Sune Jensen og co. spillede en træningskamp mod Lyngby Boldklub torsdag, hvor dem, der ikke er afsted, fik en ekstra mulighed for at vise sig frem, forklarer cheftræneren.

– Vi har en del, der er afsted med landshold, så til træningskampen tog vi en del U17-spillere med. Vi har også dem, der ikke har spillet så meget U19-liga, hvor de fik mulighed for at arbejde på nogle ting, men hvor de også fik chancen for at vise sig frem. 

Netop næste U19-ligaopgave for holdet er udebanekampen mod Silkeborg, der er en modstander, der minder lidt om den måde, Sune Jensens mandskab også gerne vil spille fodbold på.

– Vi håber, at vi kan finde tilbage til nogle af de gode præstationer, vi havde i de første tre kampe. I de første kampe synes vi, målt på præstationen, at vi havde et rigtigt fint niveau. Vi tænkte efter de kampe og de mange gode præstationer, at vi var lidt skuffede over, at vi ikke fik hentet flere point ud fra de præstationer, vi fik lagt.

– Det bliver også en helt anden slags kamp end mod AC Horsens. Silkeborg vil gerne have bolden og spiller lidt mere på den måde, som vi også gør. Så det bliver en anden slags kamp, men den gode præstation er vigtig for os. Det er jo Èl Plastico for U19, så vi vil gerne vise os godt frem.  

U19-piger

Vores U19-pigehold leverede i weekenden et fremragende resultat, da de vandt 4-3 ude over Brøndby IF, og det var en tilfreds cheftræner, Emil Emil Aske Strand Hansen, vi snakkede med om ugens løb. 

– Det var en fed kamp, hvor der var masser af intensitet i første halvleg. Vi var bedst i det første kvarter, hvor vi også får scoret først til 1-0. De første 15 minutter efter målet mister vi grebet om kampen, og vi får ikke helt sat det ordentligt sammen, hvor vi også overlader initiativet til Brøndby. Derfor går vi til pause, hvor vi er bagud 2-1. 

– Vi får lavet nogle ændringer i vores pres og opbygning i pausen, hvor vi også får set noget video på, hvad vi skal gøre anderledes. Vi kommer derefter ud til anden halvleg med et helt andet udtryk. Vi var gode i sammenspillet og får virkelig ”FCN style of play” sat i værks, hvor vi er meget boldbesiddende og målsøgende hele tiden.

Efter en god pausesnak kom FCN godt tilbage, og det endte med at blive en dramatisk kamp og afslutning, forklarer cheftræneren. 

– Vi kommer foran 3-2, hvor Brøndby sent efterfølgende får udlignet til 3-3, hvor vi så lige inden slutfløjt får afgjort kampen til 4-3.

– Vi gør mange af de ting, vi har aftalt på forhånd, og som vi har øvet os på hele sidste uge. Det er blandt andet vores gennembrud, bandespil og gennembrud på siden, hvilket vi lykkedes med i Brøndby-kampen.

Emil Emil Aske Strand Hansen sætter stor pris på den strategi og retning, som klubben arbejder henimod på kvindesiden. 

– Det er fedt at vi som klub er et sted, hvor det lykkes vores Kvindeliga-hold at have nogle U19-spillere med. Vi har endda op til Brøndby-kampen fem spillere med på U17-landsholdet, hvor vi så giver nogle andre spilletid og bliver suppleret med U16-spillere. De U16-spillere, der er med, er kampafgørende for os.

– Brøndby havde lidt ældre spillere med, så det er fedt for mig at se, at vi ned gennem akademiet og den retning og strategi, vi har, bærer frugt. At vi havde fem spillere afsted med landshold og så endda spille med og vinde over ét af de bedste hold i rækken og i kvindefodbold generelt, viser noget om vores styrke i FC Nordsjælland lige nu.

Cheftræneren glæder sig over, at han ser konkrete resultater af strategien for kvindefodbold.

– Når vi har spillere på landsholdsopgaver, får vi også mulighed for at bruge nogle af de yngre spillere, hvilket falder i god tråd med vores strategi. Vi vil gerne bruge egne unge spillere, hvor vi ikke kigger på, hvor gamle de er, men om de er dygtige nok.

– Det siger også noget om, hvordan vi begynder at blive mere strømlinet på kvindesiden og akademiet lige nu hvilket også afspejler sig i den udvikling, Kvindeliga-holdet er i lige nu. Det gælder også hele vejen ned gennem vores U-rækker, hvor vi hele tiden får så mange, dygtige kvindespillere ind. Så stor ros til hele akademiet på pigesiden.

Den næste kamp for U19-pigerne er i det midtjyske, når de skal spille mod Vildbjerg. Det bliver en kamp, hvor holdet skal forsøge at fortsætte stimen, fortæller Emil Emil Aske Strand Hansen.

– Næste udfordring for os er en udebanetur til Vildbjerg, hvilket bliver en spændende kamp. De ligger ikke så godt til i ligaen, men vi håber på, at vi kan fortsætte vores stime og tage en sejr med hjem til Farum igen.