Ny europæisk sejr til FC Nordsjælland

26.10.2023 21:51

Det blev til anden europæiske sejr i streg for FC Nordsjælland, der torsdag aften vandt 2-0 på udebane over slovakiske Spartak Trnava.

På trods af en imponerende kulisse fra tribunerne på Anton Malatinsky Stadion, hvor lydniveauet fra de 12.539 tilskuere var højt fra første fløjt, så var det FC Nordsjælland, som satte sig på spillet i kampens indledning.

Det var dog hjemmeholdet fra Trnava, som havde kampens første afslutning på mål efter godt ti minutter, men Andreas Hansen var vågen i buret.

Det vækkede FC Nordsjælland, som spillede sig til gode muligheder til først Benjamin Nygren og dernæst Christian Rasmussen.

Benjamin Nygren fik bolden i mål efter 25 minutter, men målet blev desværre annulleret for offside.

Få minutter senere diskede Dominik Takac i Spartak Trnava-målet op med en stor redning, da Christian Rasmussen driblede sig fri til en afslutning.

Men hverken offside eller en sprællemand i målet kunne redde hjemmeholdet, da Jonas Jensen-Abbew efter 35 minutters spil kunne stange bolden i mål til en FCN-føring.

Kort før pausen spillede Trnava sig frem til en fin mulighed, men Andreas Hansen var endnu engang klar i FCN-målet. Derfor kunne vi går til pause med en føring på 1-0.

Drømmestart på 2. halvleg

Anden halvleg var kun to minutter gammel, da FC Nordsjælland kunne fordoble føringen. Et fremragende angreb endte for fødderne af Christian Rasmussen, som stensikkert sparkede bolden i nettet til 2-0.

Det var som om, at det tog pusten en lille smule fra hjemmeholdets 11 spillere og den ellers imponerende lydkulisse dalede da også med et par decibel.

Martin Frese var tæt på at lukke og slukke alle forhåbninger om point for hjemmeholdet, da han efter en times spil kanonerede bolden op på sammenføjningen.

Men intet var på nogen måde afgjort – og i stedet for 3-0 blev det få minutter senere 2-1, da Spartak Trnava fik bolden i nettet efter en dødbold. Men dommeren dømte offside i opspillet til målet.

FC Nordsjælland sad på tingene og tillod ikke mange chancer imod sig i kampens afsluttende fase. Andreas Hansen måtte dog ud i fuld længde, da Spartak Trnava sendte en giftig afslutning afsted med fem minutter igen.

Tættere kom hjemmeholdet ikke på en scoring - og derfor kunne FC Nordsjælland fortjent forlade banen som vindere af opgøret.

Tilfreds cheftræner

Det var en tilfreds Johannes Hoff Thorup, som efter kampen evaluerede sit holds indsats.

- Jeg er rigtig fint tilfreds. Jeg synes, at vi karer deres lange og direkte spil rigtig godt. Kollektivt er vi i gode positioner og får samlet mange andenbolde op, hvilket gør, at vi kan sætte et godt tryk på dem - både i første og anden halvleg.

- Og så synes jeg, at det var godt at se vores offensiv tage endnu et skridt i den positive retning. Vi er rigtig dygtige til at kombinere og får også lavet nogle chancer, hvor vi gik tæt på dem og får også spillet i små kombinationer omkring dem, hvilket 2-0 målet er et godt bevis på.

- Det er vigtigt for os at være solide defensive - og de har måske 1-2 store chancer. Så det synes jeg viser et rigtig stærkt fundament. Og drengene arbejder knaldhårdt, når vi ikke har bolden for at få lukket rum ned og for at få forsvaret så godt som muligt. Og det giver os jo nogle gode forudsætninger for tab vinde at vi har en så solid defensiv base.