Foto: Gonzales Sports Photo

Winonah Heatley: Knockout-kampe er bare anderledes

10.10.2023 14:15

Sidste sæson vandt FC Nordsjællands kvindeligahold Pokalturneringen med en 2 – 0 sejr over Fortuna Hjørring. Det giver erfaring, gode minder og sult efter mere. Winonah Heatley fortæller om sidste års triumf inden onsdagens vigtige pokalkamp imod HB Køge: – At vinde Pokalturneringen sidste år var meget specielt for os. Det gav os muligheden for at vise, hvor gode vi er. Noget vi ikke formåede at gøre i ligaen. Men i pokalturneringen, særligt i finalen, viste vi vores fulde potentiale. Det er den slags oplevelser, man husker. Og noget vi vil prøve igen. Derfor er kampen imod HB Køge en meget vigtig kamp for os. Der er en masse spænding og forventning i truppen. Og vi går til kampen med alt, hvad vi har.

Pokalkampen imod HB Køge bliver med sikkerhed en intens affære. Begge hold har fået en god start på sæsonen. Vi fører ligaen, HB Køge er 3 point bagud med en kamp mindre. Men pokalkampe er bare anderledes. Der er mere på spil. Om den kommende kamp uddyber den erfarne forsvarsgeneral: – Pokalturneringen er ikke som Kvindeligaen. Man ved aldrig, hvad man møder, men det er altid hårde kampe. Sidste år mødte vi for eksempel overraskende stor modstand i nogle af de indledende runder. Knockout-kampe er bare anderledes. Der er mere stress og altid kamp til stregen.

Den 4. oktober spillede vi mod HB Køge i Right to Dream Park. Kampen endte uafgjort. Og HB Køge er på ingen måde en ukendt modstander. – Vi har allerede mødt HB Køge i ligaen, så vi ved hvad vi står overfor. Og vi har stor respekt for vores modstander. Men vi har også enormt meget selvtillid. Holdet har udviklet sig meget, og vi spiller rigtig god fodbold.