Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

Hoff Thorup inden Viborg: Vi forventer et taktisk opgør

19.10.2023 12:42

Cheftræner Johannes Hoff Thorup ser frem mod søndagens kamp mod Viborg FF, hvilket han forventer bliver en tæt og taktisk affære.

Anderledes kamp end sæsonåbneren

Vi mødte Viborg i den første kamp i 3F Superligaen i denne sæson. Her kom vi godt fra start i sæsonen, da vi kunne notere os en sejr på 4-1 over det midtjyske hold.

Cheftræner Johannes Hoff Thorup forventer dog, at det bliver et anderledes kampbillede, vi får.

– Vi forventer en anderledes kamp, end da vi mødte dem i sæsonåbneren. Der var de gået i en treback-kæde eller i en femback-kæde, hvor de nu er slået tilbage igen og er det klassiske Viborg, som kendetegnede dem i sidste sæson.

– Vi forbereder os selvfølgelig på flere forskellige ting, og vi regner med, at det bliver en lige kamp. Historisk set har vi haft nogle tætte kampe, når vi har besøgt Viborg, hvor der ikke har været så mange mål i kampene.

Taktisk affære

Hoff Thorup understreger, at kampene i Viborg, historisk set, har været nogle taktiske opgør.

– Når vi har været i Viborg, har det været nogle taktiske opgør, hvor holdene har brugt lidt for lang tid på at se hinanden an, før det for alvor har åbnet op. Det vil vi gerne gøre noget ved, hvor vi ikke skal gøre noget unødvendigt og risikofyldt, men vi vil gerne se, om vi kan få skabt nogle chancer tidligt i kampen – hvilket har været billedet de andre gange, vi har været derovre.

Cheftræneren beskriver Viborg som et hold, hvor man ikke altid kan regne med hvilket udtryk, de kommer med på dagen. Holdet har derfor forberedt sig på forskellige scenarier og situationer, man kan risikere at møde.

– Viborg kan gøre lidt af det hele – de kan både gå højt og gå lavt. Vi finpudser det hele i de her uger, hvor vi går ind i et tætpakket kamprogram med forskellige typer af modstandere. Så vi har både brugt sidste uge og denne uge på at finpudse de ting, vi synes, vi kan gøre bedre. Her er der både ting mod hold, der står lidt lavere og hold, der kan gå lidt højere i presset og spillet med bolden. Så vi har forsøgt at komme hele vejen rundt, for vi ved, at vi skal være dygtige til det hele.

Proaktiv landsholdspause

Trænerteamet har i landsholdspausen kunnet bruge ekstra tid på at kigge på analyser og statistikker, fortæller Hoff Thorup. 

– Vi har i landsholdspausen kunnet bryde tingene lidt mere ned i detaljer, hvor vi også har fået kigget lidt på nogle statistikker og analyser af de første 11 runder af Superligaen. Vi har ud fra dem klaret det rigtig godt, hvor vi ligger i toppen af skabte chancer og expected goals – og tilladt færrest imod.

– Vi ligger godt i statistikkerne, men vi må også erkende, at der er nogle ting, vi har slidt lidt med her i de seneste kampe i 3F Superligaen – hvilket for eksempel er at få gjort chancerne store nok. Så det har vi arbejdet på samtidigt med, at vi er dykket ned i nogle detaljer omkring vores forsvarsspil.