Frederikke Jensen / Gonzales Photo

Hoff Thorup inden Vejle-kamp: Vi skal være bevægelige

03.11.2023 10:49

Et sammentømret hold

Efter en intens og målrig pokalkamp mod Viborg i midtugen, skal FC Nordsjælland søndag forsøge at videreføre det gode spil og de mange mål, når Vejle BK kommer på besøg i Right to Dream Park.  Det bliver dog ikke en let opgave mod et godt og sammentømret Vejle-mandskab, lyder det fra Cheftræner Johannes Hoff Thorup.  - Det er en svær modstander at spille imod. De er meget kompakte og ender ofte med at have fem i bagkæden og en firemands-midtbane. Så det kan være svært at åbne op - i særdeleshed, hvis man spiller for langsomt, eller hvis bevægelserne ikke sidder godt nok. Så vi skal være bevægelige i kampen. Han er dog glad for, at det igen lader til, at chancerne i højrere grad end tidligere bliver omsat til mål. Og det bliver vigtigt i søndagens kamp mod et Vejle-hold, der på trods af en placering som nummer 11 langt fra er det hold, som hart lukket flest mål ind - og kun i snit lukker lidt over ét mål ind pr. kamp.   - Jeg synes, at der var nogle gode takter i vores kamp derovre. Vi har nogle gode chancer og lykkedes delvist med noget af det, som vi gerne ville over for en meget lavtstående femback-kæde. - Vi har mødt noget lignende sidenhen - eksempelvis i Slovakiet. Trnava er et hold, der minder lidt om Vejle og har samme struktur og samme bevægelser. Og der synes jeg, at vi er på rette vej ift. at kunne åbne den slags. Det viste vi også dernede.

Stærk mentalitet 

I sidste rundes Superligakamp mod Brøndby måtte Christian Rasmussen forlade banen uden scoringer, men et par store chancer rigere på CV'et. Men onsdag aften fik han i den grad svaret igen, da han med tre scoringer sendte FC Nordsjælland videre i pokalturneringen.  Og netop dén mentale mener Hoff Thorup er kendetegnende for mentaliteten generelt i FCN-truppen p.t.  - Jeg synes, at vi er stærke mentalt. Vi har haft nogle kampe undervejs, hvor vi ikke har fået de resultater, som vi gerne ville have haft. Men det har på ingen måde været til at se på spillerne i den efterfølgende kamp. Og i de situationer, hvor der bliver scoret på os i løbet af kampene, synes jeg vi er virkelig dygtige til at svare igen rigtig hurtigt og lader os ikke gå på af det. - Det er også noget, vi arbejder med og noget, som vi altid italesætter. Det handler om den næste aktion for os. Og det synes jeg, at vi er blevet stærke i.   I onsdagens kamp blev der desuden stillet op i en 3-5-2 opstilling - og det er ifølge Cheftræneren noget, som vi godt kan vænne os mere til at se fra FC Nordsjælland fremadrettet undervejs i kampene. - Vi veksler lidt mellem, om vi bygger op med to eller tre spillere. Og i Viborg var vi ret afklarede med, at vi ville bygge op med tre. Så derfor kunne det også give mening for os at forsvare med tre eller med fem. Vi ændrede det så i pausen, fordi vi så nogle muligheder for os. Og det lykkedes heldigvis. - Men det er ikke så ofte, at vi vil slå over i en permanent treback-kæde i hele kampen. Men især med bolden, kan det godt give mening for os.

Håber på lyd fra lægterne 

Søndagens hjemmekamp er den næstsidste i Right to Dream Park inden Superligaen går på vinterpause.  Og Johannes Hoff Thorup håber på masser af lyd fra lægterne i årets sidste to hjemmekampe i 3F Superligaen.  - For det første betyder det meget for os at kunne give fansene en sejr igen. Det føles som en evighed siden, vi spillede på hjemmebane sidst. Så det bliver selvfølgelig dejligt at komme tilbage - og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at give dem en sejr igen. - De er jo altid med til at bære os frem på banen. Så selvfølgelig håber vi på at få så meget opbakning fra lægterne som muligt. Men selvom der kun er to hjemmekampe tilbage inden Superligaen går på pause, så er der stadig to europæiske hjemmekampe og en pokal-hjemmekamp, der også skal spilles inden jul. - Selvom kalenderen siger november, så føles det på ingen måde som om, at vi er ved at lukke ned. Der er et hårdt program inden vi går på pause. Og det skal vi allesammen også bare nyde. For det er ikke noget, man kan forvente hver sæson. - Så jeg håber, at de har fået lagt lidt til side, så de kan få fyret dem af på billetter rundt omkring - både herhjemme men også i Europa. For det betyder enormt meget for os, når de er der. De skal ikke være i tvivl om, at vi kan mærke støtten. Kampen mellem FC Nordsjælland og Vejle fløjtes igang søndag den. 5. november klokken 14.00.  Den kan ses på Canal 9 og Discovery+.