Foto Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Hoff Thorup inden Spartak Trnava: Et godt kollektiv

25.10.2023 15:11

Cheftræner Johannes Hoff Thorup ser frem til endnu en europæisk udebanetur - denne gang til Trnava i Slovakiet. En klub, som Cheftræneren maner til respekt for.

Torsdag er der igen europæisk fodbold på menuen, når FC Nordsjælland skal til Slovakiet, hvor Spartak Trnava venter i Conference League Gruppespillets tredje kamp.  Hvor gruppe H's to andre hold i form af Fenerbahce og Ludogorets formentlig var mere kendte for den gængse FC Nordsjælland fan, da der for to måneder siden blev trukket lod til gruppespillet, så var Spartak Trnava et mere ubeskrevet blad.  Men ifølge Cheftræner, Johannes Hoff Thorup, er det et hold, der bestemt ikke skal undervurderes. Særligt ikke på deres hjemmebane.  - Det er et rigtig fint hold, som også bare i kvalifikationen til Conference League har leveret nogle rigtig fine resultater. Og senest så vi også, at de gav Fenerbahce store problemer. Der er generelt en tendens i, at de er noget bedre på hjemmebane, end de er på udebane. - Derfor tror jeg også, at det bliver to meget forskellige kamp mod dem på udebane og hjemme i Right to Dream Park om et par uger. Men vi tager selvfølgelig til Slovakiet med en ambition om at tage tre point med retur til Farum. 

Et stærkt kollektiv og gammel Right to Dream-kending

Spartak Trnava styrker ligger generelt set i deres kollektiv, men oppe foran har de en tidligere Right to Dream-kending rendende rundt, som skaber meget af deres offensive output. Det fortæller Hoff Thorup.  - Generelt er det et stærkt kollektiv, som arbejder rigtig hårdt for hinanden. Oppe foran har de en gammel kending i Kelvin Ofori, som er fra Right to Dream akademiet. Så der er nogle af spillerne, som har spillet med ham i deres ungdomsårgang - blandt andet Diomande. Så det bliver et sjovt gensyn for nogle af drengene.  - Han bidrager til rigtig meget i deres offensiv for dem med sin fart og bevægelig. Men generelt set er det kollektivet, som er sat op omkring deres pres, som de har som styrke.  Hoff Thorup fortæller desuden, at det er et hold, som er vant til at omstille sig til forskellige formationer.  - De veksler meget mellem en treback/femback-kæde og en fireback-kæde. Og mønstret er nok, at når de møder hold som på papiret er bedre end dem, så spiller de en treback-kæde - og når de er favoritter, så spiller de med en fireback-kæde. Så vi har forberedt os på lidt af det hele. - Det er en modstander, som er lagt meget an på deres pres. Det er et omstillingshold og et preshold, som er meget intensive, når de gør det og meget mand mand-orienteret i deres presspil.

Skal være skarpe i kombinationerne 

Johannes Hoff Thorup forventer, at det bliver et vanskeligt opgør torsdag aften - og hvis det skal lykkes for FC Nordsjælland at bryde en formodet kompakt Trnava-bagkæde op, så skal flere ting fungere, lyder detr fra Cheftræneren.  - Der var mange positive takter at tage med fra Viborg-kampen i forhold til at få skabt større chancer og komme endnu mere ind i modstanderens felt. Og det kan også blive et tema for os torsdag, at de til tider kommer til at stå lidt længere tilbage, hvor vi skal have åbnet dem op og være dygtige til at komme ind bagved dem, selvom afstanden kan være lidt mindre. - Så vi skal være rigtig gode i vores bevægelser for hinanden og skarpe i de små kombinationer inde foran deres bagkæde. Det fungerede fint mod Viborg og det håber vi, at vi kan føre med videre torsdag.  - Men vi vil også gerne forsøge at se, om vi kan udnytte de perioder, der kan være i kampen, hvor de går lidt højt op i banen. Og se, om vi kan spille lidt tidligere ned bag dem og komme lidt ud og løbe med dem. Det synes vi, at der ligger nogle muligheder for os i. Og vores defensiv skal være lige så stærk, som den har været hidtil.  Kampen mod Spartak Trnava fløjtes igang torsdag klokken 21. Den kan ses på TV2 Sport X og TV2 Play.