Svensson runder 100: Skal være en vigtigere spiller nu

10.10.2023 12:58

Daniel Svensson kom til FC Nordsjælland i juli 2020, og allerede den efterfølgende november var der debut til den dengang 18-årige svensker. 

Siden er det blevet til 100 kampe i den røde trøje, hvor Svensson har set sig selv spille mange forskellige positioner på banen. 

Skiftende spilletid og andre roller

– Jeg synes, at jeg har fået forholdsvis meget spilletid siden min debut. Der har været nogle perioder, hvor jeg ikke har spillet fast, men overordnet har jeg fået regelmæssig spilletid, og det har jeg været glad for. Det handler også om, at vi har god konkurrence i holdet, så det er kun naturligt, at der kommer rotation over en så lang periode. – I starten var mit fokus at blive en del af Superliga-holdet og tilpasse mig niveauet, men nu har jeg også fokus på, at jeg skal tage en større rolle på holdet. Med 100 kampe i bagagen kommer der også en anden forventning til én, og derfor vil jeg gerne blive en mere ledende spiller på holdet, og det er helt sikkert også noget, der udvikler mig personligt. Det er jeg klar på, og det er også en forventning, jeg har til mig selv.

Schweizerkniven Svensson

– Det var selvfølgelig lidt specielt i starten, og jeg skulle lige vænne mig til at spille på midten og ikke på venstre back. Jeg spillede der faktisk, da jeg var 10-13 år, så der er en lille smule erfaring at trække på, selvom det selvfølgelig er svært at overføre ungdomskampe til Superligaen. Men jeg synes, at det har fungeret godt, og jeg har haft et godt samarbejde med de andre på midten. – Jeg er glad for at kunne hjælpe holdet på forskellige positioner, og det, synes jeg, også er en vigtig egenskab. Og så tror jeg også, at det er godt for min personlige udvikling, at jeg kan spille på flere positioner.