Common Goal på trøjen: Hvad betyder det?
25.10.2023 05:43
Når vi er gået på banen i dette års Europa Conference League, har du måske bemærket, at det har været i en anderledes trøje end normalt. I nakken har der nemlig ikke stået Arbejdernes Landsbank, som der går normalt gør, men derimod Common Goal.
Som den første klub i verden blev vi i 2018 en del af den velgørende organisation Common Goal, hvor vi donerer til velgørende formål og forsøger at bruge fodbolden som et værktøj i lande og områder, hvor der ikke nødvendigvis er adgang til at spille fodbold. Og nu er samarbejdet også ved at brede sig ud over fodboldens kridtstreger.
Men hvor meget doneres der? Hvad doneres der til? Og vidste du, at du som fan er lige så meget med til at bidrage?
Få overblikket lige her.
1% af lønnen
Alle medarbejdere i FC Nordsjælland donerer én procent af deres løn til Common Goal. Det gælder både medarbejdere i den sportslige afdeling – altså spillere, trænere og andet stab omkring holdene på akademiet, Superliga- og Kvindeliga-holdet – og alle medarbejdere i administrationen. – Der er en stor stolthed i at være med i Common Goal. Det handler om at være en vigtig del af et lokalsamfund, hvor man deler et ønske om at bruge fodbolden som et positivt afsæt til at gøre folks liv bedre. Så er det måske ikke ens eget lokalsamfund, men det er nemt at relatere til og købe ind på, så vi oplever generelt et positivt syn på Common Goal blandt medarbejderne, fortæller CEO Trine Hesselund Hopp Møller.
1% af kampdagsindtægter
Det er ikke kun medarbejderne i FC Nordsjælland, der støtter Common Goal. Fansene spiller nemlig en lige så stor rolle, når der købes billetter og handles i boderne. Således bliver én procent af alle kampdagsindtægter doneret til Common Goal, så selvom du måske ikke var klar over det, bidrager du også til den gode sag, når du køber en sodavand, øl, pølse eller noget helt fjerde.