Ugen på akademiet: Vi viser vores store kvaliteter

02.11.2023 11:38

Endnu en begivenhedsrig uge for vores to U19-hold er overstået, og de to cheftrænere kan overordnet se tilbage på en uge med mange positive aspekter. Begge hold havde to kampe i den forgangne uge, hvor U19-drengene spillede to Liga-kampe hjemme mod henholdsvis AaB og SønderjyskE, mens U19-piger spillede en træningskamp hjemme mod Brøndby IF og en Liga-kamp hjemme mod AGF.

Vi har taget en snak med de to U19-cheftrænere om ugen, der er gået, hvor vi også ser ind i en uge, som byder på kampe mod ligaernes førerhold for både U19-drengene og U19-pigerne. U19-drengene skal en tur til Herning, hvor de møder FC Midtjylland, mens U19-pigerne hjemme i Right to Dream Park møder HB Køge.

U19-drenge

U19-drengede sparkede ugen i gang onsdag eftermiddag hjemme i Right to Dream Park, hvor AaB var på besøg. En god første halvleg af FC Nordsjælland sikrede en pauseføring på 2-0, men det viste sig desværre ikke nok til at tage sejren efter de 90 minutter. Kampen endte 2-2, hvorfor det skulle afgøres i straffesparkskonkurrence. Her viste U19-drengene sig mentalt stærke, hvor fem ud af fem sparkede den sikkert i kassen, og med en redning på et af AaB's spark tog FC Nordsjælland sejren.

Lørdag stod den på ugens andet opgør, da Sønderjyske ligeledes besøgte Right to Dream Park. U19-drengene viste sig flot frem, og leverede en dominerende indsats over 90 minutter, hvor det endte med en 6-0-sejr.

Sune Jensen er i grove træk meget tilfreds med holdets præstationer i den forgangne uge, men ærgrer sig over 2. halvleg mod AaB.

- Vi startede rigtig godt i de to kampe, hvor vi i momenter fik vist, at vi har kvaliteter og evner til at spille virkelig godt som hold. Vi lykkedes med at gøre tingene som en enhed i begge kampe. Dertil har vi en halvleg mod AaB, som ikke levede op til den standard, vi har til os selv, men vi får heldigvis vist mod SønderjyskE, at vi kan spille 90 gode minutter, hvor vi gør tingene sammen.

- Vi formår i store dele af kampene at dominere vores modstander, hvor vi lykkedes med vores høje pres, hvorfor vi har meget kontrol på bolden. Dertil får vi omsat vores boldbesiddelse til gode angreb, hvor vi kreerer en masse gode chancer.

- Det var lidt som om, at drengene begyndte at slappe lidt af, og AaB kom ud og havde løftet sig efter pausen, og så fik AaB 2-1-målet, der fik det psykologiske og nervøsiteten til at træde i kraft. Så vi har efterfølgende snakket meget om at holde os til gameplanen og gøre tingene sammen i alle 90 minutter.

Det var første gang i denne sæson, at U19-drengene spillede i Right to Dream Park, og Sune Jensen fortæller, at det var dejligt at være tilbage på stadion.

- Det er et fedt sted at spille, og det giver en lidt anden fornemmelse end, når vi spiller ude på en lidt mere åben bane, så det var fedt at spille herinde. Vi var glade for at komme tilbage på stadion.

Næste udfordring for U19-drengene er ligaens førerhold fra FC Midtjylland på udebane, og Sune Jensen ser frem til en fed kamp med høj intensitet, hvor han håber, at vi kan tage de tre point med hjem til Farum.

- Vi glæder os til at møde FC Midtjylland på lørdag. Det er altid nogle fede kampe, vi har mod FC Midtjylland. De spiller lidt anderledes end os, men det er altid fedt, når de to kontraster mødes, så det plejer at være nogle kampe med en masse intensitet og tempo. Det bliver en fed kamp, og de klarer sig godt på deres U19 i øjeblikket, så det bliver fedt at måle os op imod dem, og forhåbentlig tage derover og tage de tre point.

FC Midtjylland har i indeværende sæson haft mange kampe, da de både har spillet kampe i ligaen og kvalifikationskampe til UEFA Youth League. De har derfor ligesom os haft flere kampe om ugen, og Sune Jensen glæder sig til at møde dem på bagkant af en fuld træningsuge for begge mandskaber.

- Nu har de, på samme måde som os, også fået en hel træningsuge, så de kommer nok også med noget frisk energi. Så det bliver fedt og spændende at møde dem på lørdag.

U19-piger

U19-pigerne sparkede også ugen igang onsdag, hvor de spillede træningskamp mod Brøndby IF i Right to Dream Park. Her var der både spilletid til enkelte spillere fra Kvindeliga-holdet, U19 og U16, og pigerne fra FC Nordsjælland vandt kampen 3-2. 

Emil Aske Strand Hansen var især stolt over, hvordan pigerne ad flere omgange kom tilbage i kampen og stod sammen som ét hold.

- Det var en kamp, som jeg egentlig syntes, vi var gode i. Vi kontrollerer mange perioder af kampen. Vi kommer bagud på lidt miskommunikation på en defensiv dødbold, men jeg synes, vi viser virkelig god moral, og de viser gode egenskaber som hold. Det imponerede mig, at vi viste det sammenhold på trods af, at vi både spillede med spillere fra Kvindeligaen, U19 og U16.

- Det var også baggrunden for, at vi kunne komme tilbage i kampen på trods af, at vi både var bagud 1-0 og 2-1. Vi ender med at vinde kampen 3-2, så hele det princip med at stå imod og være tro mod vores koncept løste pigerne rigtig flot, hvilket jeg også roste dem meget for efter kampen.

Ovenpå en sejr onsdag skulle U19-pigerne på en svær opgave i weekenden, hvor AGF besøgte Right to Dream Park, men heller ikke et af ligaens tophold kunne stoppe vores sejrsstime. FC Nordsjællands viste sig bedst over de 90 minutter, og kunne tilføje tre point til kontoen efter en 3-1-sejr. Sejren glædede da også cheftræneren, der var meget tilfreds med, at vi kontrollerede store dele af kampen.

- Det gik rigtig godt. Vi spillede virkelig flot i store dele af første halvleg og også i løbet af anden halvleg, men første halvleg var virkelig god. Der er lige en periode midtvejs i anden halvleg, hvor vi mister lidt grebet om kampen og ikke er så spilstyrende, som vi gerne vil være. Vi spiller lidt for meget med på AGF’s præmisser, hvor det bliver meget omstilling på omstilling.

- AGF er et virkelig dygtigt hold og det, at vi formår at spille så godt mod dem, det er rigtig flot af pigerne. Vi får scoret nogle flotte mål, og får også skabt rigtig mange chancer, hvorfor vi burde havde scoret mere end tre mål i den kamp, hvis jeg selv skulle sige det. Det er en super fed tendens, at vi er begyndt konsekvent at score mange mål, da det giver os et virkelig godt udgangspunkt for at vinde vores kampe.

Med sejren over AGF har U19-pigerne vundet fem sejre i streg, og Emil Aske Strand Hansen påpeger, at de gode resultater også smitter af på træningsbanen.

- Vi har en stor tro på de ting, vi går og laver både på træningsbanen og til kampene. Jeg kan mærke, at der også er lidt mere villighed til at lære nye ting, når det går godt, så det er jo kun dejligt lige nu.

- Som jeg også siger til dem, er det stadig vigtigt, at vi ikke tror, at vi har nået vores fulde potentiale endnu. Vi skal fortsat stræbe efter at udvikle os på og uden for banen, og vi skal hele tiden stræbe efter at blive bedre. Det kræver rigtig meget af dem ikke bare at stille sig tilfredse, hvilket jeg synes, de løser virkelig godt.

I den kommende weekend venter der endnu en svær kamp, da vi møder ligaens førerhold fra HB Køge. Kampen bliver spillet hjemme i Farum, Emil Aske Strand Hansen ser frem til at tage revanche fra det første møde i sæsonen, der endte 2-2.

- HB Køge bliver en udfordring. De er et godt struktureret hold, hvorfor der kan trækkes paralleller til weekendens kamp mod AGF. Vi skal igen få kampen over på vores præmisser, hvor vi skal være spilstyrende og turde få bolden under pres og opsøge presset. Og så skal vi prøve at udnytte og fortsætte vores gode momentum.

- Vi ved godt, at HB Køge ligger i toppen af ligaen, men vi så også sidste gang, vi mødte HB Køge, at vi sagtens kan spille lige op med dem. Vi har en revanche til gode fra sidste møde med HB Køge, hvor vi gerne vil vise, at vi kan gøre det bedre.

Emil Aske Strand Hansen glæder sig over niveauet i ligaen, hvor der er mange hold, som præsterer på et virkelig højt niveau.

- Det bliver en fed udfordring, og det er jo lige præcis det her, ligaen er lavet for. Vi skal være skarpe hver gang, da vi møder gode hold hele tiden, hvilket er med til at højne niveauet, og det er jo vildt fedt.