Ugen på akademiet: Overbevisende sejr og landsholdspause

15.11.2023 10:14

Endnu en uge er gået på vores akademi, hvor vores to U19-hold har haft forskellige ting at forholde sig til. For U19-drengene bød det igen på en fuld træningsuge, inden de i weekenden fik besøg af Vejle Boldklub i Right to Dream Park. Mens det for U19-pigerne var en uge, der var præget af landsholdspause, hvorfor der ikke var kampe på programmet i den forgangne uge.

Vi har i denne uge taget en snak med cheftræner for vores U19-drengehold, Sune Jensen, om ugen, der er gået, hvor de i den kommende uge også ser ind i en landsholdspause.

U19-drenge

Efter sidste uges udebanekamp mod FC Midtjylland var U19-drengene igen hjemme i Right to Dream Park, hvor Vejle Boldklub kom på besøg. Det var en kamp, der igen kom på bagkant af en fuld træningsuge, hvorfor der var skabte de ideelle forudsætninger for en god præstation.

U19-drengene viste sig i den grad flot frem, da de efter dommerens slutfløjt kunne kigge op på scoretavlen og se, at de havde vundet 5-1. Det var på mange måder en overbevisende sejr, hvor drengene dominerede og fik scoret nogle flotte mål.

Sune Jensen er tilfreds med præstationen, selvom der er sekvenser af kampen, hvor drengene sløser lidt for meget i hans optik.

- Det var en fed kamp. Vi kan altid godt lide at spille fodboldkampe, og det er altid ekstra dejligt, når det er i Right to Dream Park.

- Vi starter kampen fint, hvor vi får kreeret nogle store chancer og kommer foran. Derefter har vi lige et par sekvenser i første halvleg, hvor vi sløser en lille smule, så vi får aftalt i pausen, at vi løfter det hele med 10 procent i anden halvleg, og går ud og giver den gas. Vi kommer ret hurtigt foran 4-0 i anden halvleg, hvor vi så falder lidt for meget i niveau. Så det er vi lidt ærgerlige over, men vi er meget positive over de mange gode sekvenser inden da. Og så skal vi lige sørge for at holde trykket, selvom vi fører 4-0.

På trods af en overbevisende indsats af U19-drengene var der enkelte situationer i kampen, der kunne have skabt et andet kampbillede. Sune Jensen beretter blandt andet om en afgørende sekvens omkring vores 2-0-mål.

- Der er en situation, hvor Vejle appellerer for et straffespark, hvor de har mulighed for at udligne til 1-1. Det er klart, at hvis de får den udligning, kan det blive en helt anden kamp, hvor det nok bliver lidt mere op ad bakke for os. Men vi går så op og scorer på det efterfølgende angreb til 2-0, og så er det pludseligt en kamp, hvor vi er ovenpå og har overhånden. Det er lidt i forhold til, at vi sløser i den sekvens, hvor vi potentielt kunne have givet dem et straffespark, og det skal vi selvfølgelig lære, at vi ikke må give sådan nogle ting væk.

Det er efterhånden blevet en tendens for vores U19-drenge at være foran 2-0 i pausen, når de spiller hjemme i Right to Dream Park. Dette var selvfølgelig også tilfældet i weekendens opgør mod Vejle, hvor drengene modsat kampen mod AaB fik tage udbytte af føringen og udbyggede den kort inde i anden halvleg.

- Vi scorer så 15 sekunder inde i anden halvleg, og det var superfint, da det skabte noget ro i kampen. Den er selvfølgelig ikke afgjort der, men da vi så scorer til 4-0 er kampen lukket, og der begynder vi at dale lidt for meget i niveau, hvor vi afgiver lidt for meget af initiativet i kampen til Vejle. Vi får løftet os lidt til sidst, efter vi har foræret dem et mål, og får lukket kampen til 5-1.

- Så alt i alt mange positive ting, og så er der som altid nogle ting, vi skal arbejde på at gøre bedre.

Det er tredje sejr på stribe for U19-drengene, og Sune Jensen påpeger, at holdet er blevet meget bedre til at kreere chancer og udnytte de chancer, de kreerer.

- Først og fremmest er vi blevet meget bedre til at skabe et kampbillede, der er på vores præmisser i alle 90 minutter i stedet for at have for store udsving. Vi er blevet meget bedre til at kreere chancer, hvilket også kan ses i form af, at vi har scoret 16 mål i de sidste tre kampe. Så det er vi blevet meget bedre til at udnytte. Pilen peger i høj grad i den rigtige retning, men der er selvfølgelig stadig ting, vi skal udvikle og blive endnu bedre til.

Nu ser U19-drengene ind i en landsholdspause, hvor flere af spillerne igen er afsted på landsholdsopgaver. Sune Jensen fortæller, at landsholdspausen bliver brugt på at lade batterierne op og have individuelle træninger.

- Vi kommer til at bruge landsholdspausen på at træne og holde os godt i gang. Og så vil der være nogle træninger, hvor vi kommer til at have et lidt større individuelt fokus, da vi ikke er helt så mange spillere til træning, som vi plejer. Dertil kommer drengene til at få et par fridage, så de både fysisk og mentalt er klar til at køre 100 procent på, når ligaen kører igen.

Næste opgave for U19-drengene i ligaen er et møde med OB hjemme i Farum, og Sune Jensen forventer en tæt kamp mod et godt hold.

- Jeg forventer, at det bliver en rigtig tæt kamp. OB har et stærkt U19-hold i år, og er et af topholdene i U19 Ligaen, så det bliver spændende at måle os op mod dem. Det bliver helt sikkert en fed kamp, hvor vi forhåbentlig kan fortsætte sejrsstimen.