Ugen på akademiet: Præsterer mod de bedste hold i ligaen

10.11.2023 11:05

I den forgangne uge skulle vores to U19-hold møde topholdene i deres respektive ligaer, da U19-drengene var en tur i Herning for at møde FC Midtjylland, mens U19-pigerne hjemme fik besøg af HB Køge. Der var for alvor lagt op til at få testet vores to U19-hold efter gode perioder, hvor U19-pigerne blandt andet havde opbygget en sejrsstime på fem kampe i træk.

Vi har taget en snak med de to U19-cheftrænere om ugen der er gået, hvor vi også ser ind i en uge uden kampe for U19-pigerne, mens U19-drengene får besøg af Vejle Boldklub hjemme i Right to Dream Park, inden landsholdspausen venter for U19-drengene i næste uge.

U19-drenge

Der var storkamp på tapetet, da vores U19-drenge skulle en tur til Herning for at møde ligaen førerhold fra FC Midtjylland. Det er to hold, der for første gang havde haft en fuld træningsuge, hvorfor der var lagt op til en god U19-kamp.

På trods af et tidligt føringsmål af hjemmeholdet slog FC Nordsjællands U19-drenge stærkt tilbage og kunne gå til pause foran 2-1. Kort inde i 2. halvleg fik FC Midtjylland udlignet til 2-2, men vores U19-drenge lod sig ikke slå ud, og fik lukket kampen til slutresultatet 2-5, og dermed kunne de tage hjem til Farum med sejren og de tre point.

Sune Jensen påpeger, at U19-drengene er blevet mere modstandsdygtige over de sidste par uger, hvilket glæder ham.

- Herning er et svært sted at spille, men drengene præsterede godt og formåede at stå sammen som en enhed kampen igennem, hvor vi både forsvarede og angreb som en enhed.

- Vi er blevet mere modstandsdygtige som hold. Vi er blevet bedre til at slå igen på modgang og vende kampen tilbage på vores præmisser og følge vores gameplan. Vi har kæmpet lidt med, at drengene har vist et utrolig højt topniveau, men også har ramt bundniveauet i perioder af kampene. Og der har vi især set fremgang i de to seneste kampe. Så nu er det spændende, om vi kan holde fast.

- Kampen bekræftede mig i, at der er rigtig meget kvalitet og virkelige dygtige spillere på holdet. Vi skal så stadig arbejde med at være mere modstandsdygtige, så vi også får resultaterne over på vores side.

- Dertil viser kampen mod FC Midtjylland også, at det er vigtigt, at drengene holder fokus gennem hele kampen og fysisk kan spille en hel kamp på det niveau. De er så tæt på at være voksne spillere, så de skal kunne spille modne kampe, og det har de to sidste kampe vist, at det kan de godt. Og nu bliver den næste udfordring at fortsætte med det.

På lørdag spiller U19-drengene hjemme i Right to Dream Park igen, når Vejle Boldklub kommer på besøg, og Sune Jensen håber, at holdet kan fortsætte de positive tendenser fra  de sidste to kampe.

- Vi har nogle specifikke ting, vi træner uanset, hvem vi møder, og så dagen inden kamp begynder vi at forberede os på den kommende modstander. Vi har nogle ting i vores spillestil, som vi gerne vil lære spillerne. Så vi kommer til at forberede os på samme måde frem mod Vejle på lørdag. Vi kommer dog til at have fokus på at fortsætte de positive tendenser fra de sidste på kampe til selve kampen, hvor vi fortsat skal være mentalt stærke og arbejde på at holde gameplanen i alle 90 minutter.

- Vi håber på et kampbillede, hvor vi kan dominere Vejle ved at være gode til at holde fast i bolden og få sat en masse farlige angreb op. Det kræver en masse bevægelse foran boldholder, men det forventer vi også af drengene.

Kampen mod Vejle Boldklub bliver streamet på vores YouTube-kanal, og der er kickoff kl. 13:00.

U19-piger

Med fem sejre på stribe for vores U19-piger var der i weekenden lagt op til topkamp og den helt store test, da vi mødte rækkens tophold fra HB Køge. Kampen blev spillet i Right to Dream Park, og U19-pigerne så i store dele af kampen stærkest ud, men to mål i overtiden gjorde, at HB Køge kunne tage hjem med alle tre point.

Kampen endte 3-2 til HB Køge, og selvom resultatet ikke var tilfredsstillende er cheftræner, Emil Aske Strand Hansen, generelt tilfreds med præstationen og pigernes evne til at spille lige op mod ligaens førerhold.

- Jeg synes egentlig, kampen gik okay. Det var en meget lige kamp, hvilket det ofte er, når vi møder HB Køge. HB Køge er et godt hold, og når vi kigger på statistikkerne efter kampen, lå vi meget lige i forhold til XG. Og så er det jo bare lidt tilfældigheder, der betyder, at vi taber kampen. Vi er desværre ikke skarpe nok i de sidste fem minutter, hvor vores defensive principper falder fra hinanden.

- Dertil må vi erkende, at det sidste mål de scorer, bliver sparket ind langt ude fra, og det et mål hun kun scorer en ud af 100 gange. Det siger lidt om, at det var marginalerne i slutningen af kampen, der var imod os. Men jeg synes, at pigerne gik til opgaven med et stort mod og engagement, og de kæmpede røven ud af bukserne og gjorde, hvad de kunne.

Emil Aske Strand Hansen påpeger, at pigerne i weekendens kamp mod HB Køge ikke helt ramte det samme høje niveau som i de seneste fem kampe.

- Det var en kamp, hvor vi prøvede at være spilstyrende. De får presset os godt i starten, og vi fik reguleret nogle ting i løbet kampen for at tippe det over til vores fordel. Men jeg synes, at det i store træk blev kamp, der bølgede meget frem og tilbage. Jeg synes, at vi manglede lidt i forhold til de sidste fem kampe, vi har spillet, i kampen mod HB Køge. Om det så skyldes spændingsniveauet i opgøret eller om vi bare ikke var skarpe nok, det ved jeg ikke.

Selvom resultatet ikke faldt ud til vores fordel, var det en stolt cheftræner, vi fangede i denne uge.

- Jeg synes, at vores spilmæssige udtryk og kropssprog er blevet meget bedre. Vi har rykket os rigtig meget siden sommer, og gruppen kommer kun til at blive endnu mere rystet sammen, så pigerne klarer det virkelig flot. Det er en stor cadeau til pigerne og staben, at vi uge efter uge beviser, at vi kan spille vores form for fodbold mod de bedste hold i Danmark.

- Jeg sagde til pigerne efter kampen, at det er vigtigt, at vi ikke begynder at pege fingre ad hinanden nu, fordi det har gået godt, men det er nu, vi skal vise karakter, og hvad vi er lavet af. Det er jo i modgang, at vi også viser, hvem vi i virkeligheden er.

Nu venter der en lille landsholdspause for U19-pigerne inden næste modstander hedder Kolding IF hjemme i Right to Dream Park den 18. november. Allerede mod HB Køge fortælle Emil Aske Strand Hansen, at vi havde spillere afsted på landsholdsopgaver.

- Vi har fire spillere afsted på landsholdsopgaver lige nu, og det betød blandt andet, at vi igen gav debut til en U16-spiller i weekendens kamp mod HB Køge.

- Vi har uheldigvis en lille pause nu, selvom det kunne være rart at slå tilbage med det samme, men nu får pigerne en velfortjent pause i weekenden, og så ser vi frem mod en fed kamp mod Kolding i næste weekend på hjemmebane.

- Vi skal bruge landsholdspausen på at blive endnu skarpere i vores gennembrudsspil blandt andet. Vores afslutnings- og gennembrudsspil var noget af det, vi ikke lykkedes så godt med i kampen mod HB Køge, så de parametre skal vi arbejde på frem mod Kolding-kampen. Pigerne er blevet meget komfortable i spillet med bolden i vores opbygningsfase, hvor vi er gode til at holde farten i spillet og finde de rigtige rum at spille i.