FC Nordsjælland skriver kontrakt med angrebstalent

21.11.2023 12:00

Stortalentet Souleymane Alio har skrevet under på en kontrakt med FC Nordsjælland. Det betyder, at den målfarlige angriber kommer til Farum, når han i efteråret 2024 fylder 18 år, men indtil da vil fortsætte udviklingen på sit akademi, New Stars Academy.

- Souleymane Alio er anset som et af de største talenter i sin aldersgruppe i Vestafrika, og han har ved flere lejligheder vist sit store potentiale frem for Burkina Fasos U17-landshold. Senest repræsenterede han Burkina Fasos U17-landshold til VM i Indonesien, hvor han var fast mand og viste sig flot frem på den store scene, fortæller Jeremy Seethal, Head of Global Talent Scouting i Right to Dream.

- Alio har udvist et stort engagement i hele forløbet, og han er et godt match med FCN på både spilfærdigheder og værdier. Som person er han meget målrettet, men besidder samtidig tålmodighed, og hans kvaliteter passer perfekt ind i FC Nordsjælland.

Dertil kan det 17-årige angrebstalent bryste sig af at være nomineret til Årets Unge Spiller i Afrika af det afrikanske fodboldforbund (CAF), hvor han er blandt de blot 10 nominerede, som kan vinde prisen i år, når den bliver overrakt den 11. december. Blandt de nominerede finder man også Ernest Nuamah.

Souleymane Alio:

- Jeg har ventet på denne dag hele mit liv. Det har altid været min drøm at være professionel fodboldspiller, så jeg er virkelig glad lige nu. Jeg er sikker på, at dette kun er starten på noget stort for mig og FC Nordsjælland.

- Det er med stor stolthed, at jeg skriver min første kontrakt med FC Nordsjælland. Jeg ved, at det er en virkelig god klub for en ung spiller som mig, hvor jeg kan udvikle mig både på og uden for banen. At komme til FC Nordsjælland er det bedste, der kunne ske for mig, og jeg håber, det kan være startskuddet på en god karriere.

- FC Nordsjælland er en fantastisk klub, der værner om de unge spillere, hvilket tiltaler mig utrolig meget. Jeg håber, at jeg kan tage mit spil til et endnu højere niveau og fortsætte min positive udvikling her.

Ahmed Touma, ejer af New Stars Academy:

- New Stars arbejder hver dag for at udvikle talenter som Alio. Jeg er meget glad for, at vi er nået til enighed med FC Nordsjælland på trods af interesse og henvendelser fra andre europæiske klubber.

- Vi er sikre på, at FCN er det rette skridt for Alio og hans udvikling. Vi tog os god tid til at lære klubben at kende, og det er tydeligt for os, at FCN gør et fantastisk arbejde med udviklingen af unge talenter – selvfølgelig på banen, men i høj grad også på et menneskeligt plan.