Hoff Thorup efter pokalsejr: Et skridt i den rigtige retning

01.11.2023 21:28

På en regnfuld onsdag aften i Viborg kunne vi sikre os billetten til kvartfinalerne i Oddset Pokalen. Her fik de tilskuere, der trodsede den kolde regnfulde hverdagsaften, massere af mål og spænding. Viborg kom bedst fra start, da de efter 31 minutter kom foran 1-0. Vi fik dog bragt os tilbage i kampen mod slutningen af første halvleg, da Christian Rasmussen i dommerens tillægstid fik udlignet til 1-1. 

Cheftræner Johannes Hoff Thorup lavede nogle taktiske justeringer i pausen der gav et hurtigt afkast, da vi kom flyvende fra start i anden halvleg. Efter 54 minutter scorede Christian Rasmussen til 1-2 og blot tre minutter efter igen til 1-3, hvilket fuldendte hans hattrick – ligesom Andreas Schjelderup fuldendte hans hattrick i assists. Viborg fik reduceret i det 64. minut, men vi fik kæmpet sejren hjem, og vi kan derfor melde os klar til kvartfinalerne i Oddset Pokalen.  

Til trods for at man har mange kampe inden for kort tid, er Johannes Hoff Thorup imponeret over, at spillerne igen formår at tage til Viborg og vinde. – Det er ikke bare lige at tage til Viborg at vinde. Selvfølgelig har de slidt lidt med resultaterne i Superligaen, men de er stadig et godt hold med en god struktur og en dygtig træner. Nu har vi vundet her to gange i streg, hvilket jeg synes er imponerende. Der er mange kampe, hvor vi skal være friske til dem alle sammen. Det kræver en enorm energi at være mentalt klar til en kamp som i dag, og det synes jeg i den grad, spillerne var.

Efter en tæt første halvleg med et anderledes system end normalt, vælger Johannes Hoff Thorup at lave nogle ændringer i pausen, hvilket resulterede i to hurtige scoringer i starten af anden halvleg. – Jeg skiftede i pausen, da det blev lidt for åbent i første halvleg. Det høje pres var okay, og gav os nogle gode omstillingsmuligheder med kæmpe chancer. Men vi var lidt for åbne i nogle andre dele af spillet, hvor vi ikke får lukket deres indspil godt nok ned, hvor deres angribere så får vendt spillet på os. Så det var lidt ud fra et defensivt udgangspunkt, at vi lavede om til en 4-3-3, og gik tilbage til vores normale positioner. – Det startede godt i anden halvleg, hvor vi får en rigtig god start, og giver os selv et rigtigt godt udgangspunkt med to fantastiske mål. Det blev også lidt mere kontrolleret fra vores side, hvor vi har bolden lidt mere end i første halvleg. I grove træk vil vi helst have, at vi har bolden så meget som muligt, så det blev en lidt mere klassisk FCN anden halvleg, hvilket man også kan se i spillernes tryghed på banen.