Hoff Thorup efter nederlaget i Herning: Vi bliver straffet hårdt

12.11.2023 18:42

Søndag eftermiddag stod den igen på 3F Superligaen, da vi skulle på en svær opgave i Herning og møde FC Midtjylland på MCH Arena.

Johannes Hoff Thorup havde i optakten til kampen fortalt, at han forventede en tæt og taktisk kamp, hvilket man må sige det langt hen ad vejen blev. Første halvleg endte uden scoringer til nogen af holdene, og chancerne var få for begge mandskaber.

FC Midtjylland bragte sig på 1-0 10 minutter inde i anden halvleg, hvilket åbnede kampen mere op. Desværre blev FC Nordsjællands spilovertag ikke omsat til mål, og i kampens døende minutter endte et afrettet skud inde bag Carljohan Eriksson til slutresultatet 2-0 til hjemmeholdet.

Hoff Thorup var efter kampen skuffet over resultatet, og fortalte, at de i pausen havde opfordret spillerne til at spille med større risiko.

- Jeg er irriteret over, at det ender med et 2-0-nederlag. Jeg synes egentlig, at jeg ser en ret lige kamp, hvor der ikke er særlig mange chancer til nogen af holdene. Jeg kunne godt havde tænkt mig, at vi tog lidt bedre vare på bolden og havde truet dem lidt mere.

- Vi forsøger at animere spillerne i pausen og faktisk få dem til at spille med lidt højere risiko i vores spil, hvor vi gerne ville endnu mere ned bag ved FC Midtjylland, da vi syntes, der lå nogle muligheder. Omvendt er det også en stærk defensiv præstation, hvor vi tillader enormt få chancer væk, og jeg synes, vi bliver straffet hårdt på de muligheder, de nu engang har – som jeg ikke ser som ret store chancer.

"Det har ret stor betydning for kampen, at de scorer det første mål. Det var vi opmærksomme på inden, og vi talte også i pausen om, at det første mål ville blive vigtigt."

Johannes Hoff Thorup

Det var en kamp uden de hel store chancer til nogen af holdene, hvorfor det første mål viste sig at blive meget afgørende, fortæller Johannes Hoff Thorup.

- Det har ret stor betydning for kampen, at de scorer det første mål. Det var vi opmærksomme på inden, og vi talte også i pausen om, at det første mål ville blive vigtigt. Det første mål kunne både generere lidt energi men også skabe plads i omstillingerne, og derfor er det selvfølgelig en skuffelse, at de scorer på det der jo ikke rigtig er en særlig stor chance. Men det er flot sparket ind i situationen, og det gør, at det bliver sværere for os, da vi skal forcere mere med bolden.

- Jeg synes godt, at vi kan være lidt mere direkte i vores spil til tider og komme lidt mere ned bag ved dem, da jeg syntes, der var muligheder for det i dag. Og det lykkedes vi ikke godt nok med, og vi kunne generelt godt havde spillet med lidt større risiko i nogle situationer. Så det kigger vi på, men jeg synes, at kampen var, som vi havde forventet – et hårdt og taktisk slag. Det er de mindste ting i en kamp som denne, der bliver afgørende.

Nu venter der en landsholdspause, inden vi den 26. november får besøg af AGF i Right to Dream Park. Det er en landsholdspause, hvor mange af spillerne skal afsted på landsholdsopgaver, og det glæder cheftræneren. 

- Vi er glade for, at vi har spillere, som landsholdene er interesseret i at have med på deres hold.

- Vi har mange spillere afsted på landsholdsopgaver, så de kommer til at fortsætte det hårde program. Jeg tror nogle gange, at man kommer til at se de her landsholdspauser som pauser, men vi har mere end 10 spillere, der er afsted på landsholdsopgaver, så der er ikke nogen pause for dem.