Hoff Thorup efter Fenerbahce: Vi sætter pris på de her aftener

01.12.2023 00:00

Historisk aften i Farum. Vi vinder hele 6-1 over det tyrkiske storhold Fenerbahce i endnu kamp, der vil gå i historiebøgerne.

Johannes Hoff Thorup var naturligvis stolt og ydmyg over den kamp, holdet formåede at levere. 

– Vi er glade for at kunne give tilbage til alle dem, der går op i FC Nordsjælland til dagligt, og alle dem, der bekymrer sig om FC Nordsjælland. Der er også mange bag kulissen, der sørger for, at hjulene kører rundt i klubben. Så der er vi stolte og ydmyge over, at vi kan lave den præstation i en af de vel nok allerstørste kampe i Farum.

Efter en god start kom vi under pres i slutningen af første halvleg, hvor Fenerbahce reducerede til 2-1 og pressede på. Pausen kom derfor på et godt tidspunkt, hvilket gav Johannes Hoff Thorup og resten af trænerteamet tid til at lave ændringer. – I pausen roser jeg spillerne for de første 38-40 minutter. De var virkelig gode, hvor vi var intense og kollektive i alle tingene, hvor vi spillede chancerne store ved at bruge hinanden. Så slår vi lige fra fem minutter inden pausefløjtet, hvilket vi italesatte i pausen, hvor vi satte fokus på at holde hinanden oppe, når vi var under pres. I pausen satte vi også fokus på omstillingerne. Vi skulle blive ved med at løbe og bruge hinanden, og det gav heldigvis pote.

Kampen bød også på et skift i formationen, hvilket gav holdet et anderledes udtryk og en anden dimension i spillet. – Vi ændrede formation i dag, da det passede godt til denne her type kamp. Vi havde også det held og dygtighed med, at man en gang imellem lige rammer den i forhold til, hvad der giver bedst mening. Det viste sig at give mening for os i dag, men det krævede også, at drengene arbejdede hårdt og brugte mange kræfter uden bold. Det er lidt atypisk for os, så derfor kæmpe cadeau til spillerne for måden, de arbejder for hinanden på.