Adamo Nagalo forlænger: Vi har rykket os meget

15.11.2023 13:58

Adamo Nagalo tjekkede i sin tid ind på Right to Dream-akademiet som central midtbanespiller, men kom til Farum og slog igennem i 3F Superligaen som centerforsvarer.

Superliga-debuten kom i marts 2021, og siden da er det blevet til yderligere 89 optrædener i FCN-trøjen – det meste af tiden som fast mand og igennem det seneste halvandet års tid også som en stor profil.

Derfor glæder det også sportschef Jan Laursen, at Adamo Nagalo nu har skrevet under på en kontraktforlængelse, der løber frem til sommeren 2027.

– Igennem sin tid på Right to Dream-akademiet og i FC Nordsjælland har Adamo – takket være hårdt arbejde, beslutsomhed og dygtige folk i organisationen – udviklet sig til en stærk profil i både Superligaen og de europæiske kampe. Derfor er det også en stor glæde for os, at en spiller med Adamos kvaliteter har valgt at forlænge kontrakten med FCN, og at vi fortsat kan støtte og udfordre ham i den videre udvikling som både spiller og person, lyder det fra Jan Laursen.

"I forhold til alt det, store dele af truppen var igennem for to sæsoner siden, er det dejligt at kunne vinde kampe, spille flot og begejstre fansene."

Adamo Nagalo selv er glad for forlængelsen i den klub, hvor han har oplevet lidt af hvert, og hvor han har taget store skridt i sin udvikling.

– Min tid i FC Nordsjælland har budt på op- og nedture. Da jeg kom op på Superliga-holdet, var min prioritet selvfølgelig at spille og vise mig frem. Det var det eneste, jeg tænkte på. Men vi var inde i en hård periode for holdet, og jeg lærte hurtigt, at det ikke nyttede noget at fokusere på sig selv, men derimod på hele holdet. Kun sådan kunne vi komme ud af dén periode og derfra udvikle os hver især. Så det var selvfølgelig en svær situation for en ung spiller, men vi har alle lært utrolig meget af det, fortæller Adamo Nagalo.

– Det seneste halvandet år har været fantastisk. I forhold til alt det, store dele af truppen var igennem for to sæsoner siden, er det dejligt at kunne vinde kampe, spille flot og begejstre fansene. Vi har godt kunnet mærke, at denne sæson er mere udfordrende med flere kampe, men også fordi holdene gerne vil slå os i endnu højere grad end før. Men vi er et godt sted, og vi har også hævet forventningerne til os selv, hvilket sammen med det andet kun kommer til at udvikle os endnu mere.