Foto: Noah Thilemann

U17 blev nummer fire til Algarve Cup

22.03.2023 14:34

Det blev til en samlet 4. plads til FC Nordsjællands U17-hold, da de i sidste uge deltog i den prestigefyldte Algarve Cup i Portugal.

FC Nordsjællands U17-hold kom som forsvarende mestre, men måtte i sidste ende tage til takke med en fjerdeplads, da årets Algarve Cup blev afviklet i sidste uge.

To snævre nederlag på 0-1 mod henholdsvis Porto i semifinalen og Benfica i bronzekampen betød, at U17-holdet måtte rejse fra Portugal uden medaljer.

Men dog en stor oplevelse og mindst lige så vigtigt meget erfaring rigere, lyder det fra U17 Cheftræner, Sune Jensen.

- Først og fremmest er det er det en super fed turnering at være en del af. Det er nogle af de bedste ungdomshold i hele Europa, som deltager. Så de måler sig med de allerbedste – og det er selvfølgelig rigtig godt for spillernes udvikling.

Kampene til Algarve Cup bliver ikke afviklet som kampene i U17-ligaen, da længden er kampene er gevaldigt afkortet på grund af det stramme program. 

De tre gruppekampe samt bronzekampen var 30 minutter lange, mens semifinale og mellemrunde-kampene var 40 minutter. Selvom det ikke er længder, som spillerne er vant til, så kom der flere positive ting ud af det.

- Det er meget anderledes end det, vi spiller herhjemme. Det er kortere kampe, så de er meget mere intensitet. Hvis man kommer bagud efter 15 minutter, så har man ikke 75 minutter til at vende det. Det gjorde, at kampene blev meget intense, men på samme måde var spillerne også mere påpasselige. 

- Vi havde fornemmelsen af, at vi var et af de bedste hold dernede. Den måde, vi formår at spille sammen på som hold og som et kollektivt, var en stor fordel for os, og der var ikke kampe, hvor vi følte, at vi var overmatchet. 

- I forhold til sidste år gav vi lidt for mange chancer væk denne gang. Vi kreerede mange fine chancer selv, men manglede den sidste skarphed, hvilket også var en grundede til, at vi endte på 4. pladsen.   

- Men alt i alt var der rigtig meget læring for drengene - specielt i forhold til at spille en kamp med den nødvendige påpasselighed. Vi mødte nogle rigtig stærke modstanderen, hvilket selvfølgelig altid er godt for spillerne, så de bliver matchet på et så højt niveau som muligt. 

Se alle resultaterne fra turneringen HER

Truppen kom tidligere på ugen tilbage til Farum igen. Den kommende weekend ligger ligaen stille, men i næste weekend tager holdet turen til Aalborg, hvor AaB er værter.