Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

Tilfreds cheftræner efter sejren: Vi skal tage styringen

19.03.2023 20:41

FC Nordsjælland var bagud ved pausen. 1-0 til Brøndby IF, sagde måltavlen. Men hjemmeholdet var faktisk startet fremragende i det udsolgte opgør i Right to Dream Park, og en fortsat stærk holdindsats og to pletskud af Ernest Nuamah vendte stillingen på hovedet i anden halvleg.

2-1-sejr, tre point og en førsteplads i 3F Superligaens grundspil ✅

Inden kickoff havde cheftræner Johannes Hoff Thorup og teamet dog skabt snak blandt journalister og fans. Daniel Svensson, som ellers havde indtaget venstre back på det seneste, var skubbet frem på den centrale midtbane i start-11'eren. Mohamed Diomande var derfor rykket en tand længere frem i tre-mands-kæden oppe foran.

- Der er forskel på, om vi bruger Svensson eller Frese på venstre back. Svensson er mere central i sit spil, mere indadgående, hvor Frese er en mere lineær spiller, der vil rundt om på siden. Og så har vi set i træningen, men også igennem pre-season, at Svensson er god, når han reelt set ligger som midtbanespiller, fortalte cheftræneren efter slutfløjtet og sejrssangen i omklædningsrummet.

- Han er jo en spiller, som er komfortabel med bolden og komfortabel i små rum. Lagt sammen med de andres kvaliteter – og de positioner vi havde sat op – var vi overbeviste om, at vi kunne skabe nogle dilemmaer for Brøndby og give dem nogle problemer. Og det, synes vi, at vi ret langt hen ad vejen lykkedes med. Jeg ved ikke, om det var over 90 minutter, men det var i hvert fald tæt på. De havde svært ved at tage bolden fra os, og vi blev ved med at sætte situationer op, som de skulle forsvare på. Og det var det, det handlede om i forhold til de positioner, vi havde valgt i dag.

- Vi gik til pause og var irriterede, men ikke for irriterede, over stillingen. Vi kiggede egentlig ret detaljeret på, hvad vi skulle gøre endnu bedre for at få hul på bylden. Spillerne bød rigtig meget ind, og de havde en god fornemmelse derinde. De syntes, spillet flød for dem. De syntes, vi blev ved med at komme ind i de rum, som vi havde talt om, at vi ville. Så vi skulle justere nogle detaljer og så holde fast i det. Og så ved vi, at vi har dygtige spillere, så på et eller andet tidspunkt skulle forløsningen nok komme – og det gjorde den heldigvis også.

- Jeg tror, der er to ting i det. Udefra skal vi som stab hjælpe spillerne med positioner og strukturer, som gør, at de kan føle, at det er frit. Og så skal spillerne jo gøre det sidste, altså den afgørende detalje for at få bolden ind over stregen. Så det er et samspil.

- Og så er der noget mentalt i det for os. Efter de sidste par kampe har vi talt meget om, at det skal være os, der tager styringen de sidste 20 minutter, hvis stillingen er lige. Det skal være os, der spiller efter det næste mål. Og det synes jeg med al tydelighed, man kunne se i dag. Selvom vi brænder et straffespark, så er vi jo stadig det angribende hold i vores stil. Det er jeg ret tilfreds med, må jeg sige.

- Det er jo det, vi vil, og det er jo dér, vi kan se, at vi er bedst. Og når vi leverer præstationer, som vi gør i dag, så vil vi over tid også vinde flere kampe. Vi synes jo, at vi spillede rigtig godt mod Silkeborg i et langt stykke af den kamp, og vi kan se det samme i dag. Og i dag får vi lige de sidste marginaler på vores side, så vi får et resultat med.

- Men vi synes jo egentlig, at der er mange ting i spillet, som kører godt for os – og vi synes, at spillerne er i et godt flow og med gode præstationer og er dygtige til at gøre hinanden gode. Så der var mange positive ting i det.

Nu venter en pause med landsholdsaktiviteter, men derefter begynder mesterskabsspillet. Du kan sikre dig en fast plads for kun 79 kr. (voksen) / 39 kr. (barn) om måneden* med et sæsonkort-abonnement.

Find din plads her.

* Binding: 6 måneder  |  Minimumspris: 474 kr. (voksen)  |  Opsigelse: Løbende md. + 1 md.