Foto: Balazs Popal / Gonzales Photo

Hoff Thorup inden Brøndby-kamp: Vi vil gøre alt for at slutte grundspillet på toppen

17.03.2023 14:31

Alting har en ende – og det samme gør sig gældende for Superliga-grundspillet, der søndag rundes af med seks kampe, der alle spilles klokken 15.

I Right to Dream Park kommer Brøndby IF på besøg. Og cheftræner Johannes Hoff Thorup vil gøre alt for, at hjemmeholdets fremmødte tilskuere kan gå glade hjem fra stadion søndag eftermiddag. 

- Da vi tog hul på foråret, havde vi en ambition om at slutte så højt som overhovedet muligt i Grundspillet. Og vi har stadig muligheden for at slutte på førstepladsen med et godt resultat mod Brøndby. Det går vi selvfølgelig benhårdt efter, lyder det fra cheftræneren, der på trods af at resultaterne ikke er gået vores vej dog har set flere gode tendenser i spillet i de seneste par kampe. 

- Jeg synes, at vi har været rolige med bolden. Det har set godt ud. Men vi skal også kunne finde balancen mellem at være rolige og samtidig i stand til at skabe nogle chancer.

- Men vi kan se, at selv mod etablerede forsvar og hold, der står med alle mand bag bolden, så har vi lykkedes med at skabe rigtig store chancer. Det er virkelig en del, hvor vi har udviklet os meget. Så det er vi ret begejstrede over. Og det er selvfølgelig et væsentligt element, som vi skal have bragt med ind i kampen mod Brøndby.

Right to Dream Park kommer til at være tæt på udsolgt - og Hoff Thorup ser frem til igen at skulle spille på egen bane foran så mange fans. 

- Det bliver fedt at komme hjem igen. Jeg synes, at det er længe siden, vi har spillet her. Og jeg synes, at det er tydeligt at se, at vi er blevet bedre og bedre på hjemmebane i takt med, at sæsonen har udviklet sig. Vi nyder at spille i Right to Dream Park. Så det bliver dejligt. 

- Og så ser det ud til, at der kommer rigtig mange på stadion søndag. Det bliver en fantastisk kulisse. Vi glæder os til det samspil, der er mellem os og tribunerne. For det betyder noget for holdet - og det er noget, der er med til at løfte os. Det giver os ekstra energi og det betyder selvfølgelig enormt meget. 

Stor tro på egne evner

De mange tilskuere kan formentlig se frem til en seværdig kamp. Cheftræneren tror i hvert fald på en meget åben kamp, som kommer til at blive spillet i et højt tempo.  

- Brøndby har virkelig spillet med fart over feltet. Det er et hold, der kan spille i et rigtig højt tempo. Og det føler jeg også, at vi kan. Så det taler for, at det godt kan blive en kamp med fart på søndag.

- Derfor handler det for os om at kunne håndtere balancen i det. Og nogle gange tage tempoet lidt ud for så at accelerere det igen. Det skal vi være klar på. For der er ingen tvivl om, at vi kommer til at møde et sultent Brøndby-hold, der har alt at spille for. Så jeg regner med, at det bliver en kamp, hvor der bliver gået til stålet i duellerne.

- Jeg tror, at det bliver en kamp, hvor de helt små detaljer i spillet bliver afgørende. Og der synes vi egentlig, at vi har opsøgt det rigtig fint i de sidste par kampe uden helt at få det med, vi gerne ville. Så vi håber, at det er på søndag, det sker, lyder det fra cheftræneren, som tror på et godt resultat i grundspillets sidste runde. 

- Der er en rigtig god energi og tro på tingene i truppen. Selvfølgelig har det været et lille tilbageslag i de sidste par kampe, der ikke har givet det pointudbytte, som vi gerne ville have haft. Men vi har stadig været dygtige til at se de gode momenter i kampene og har en rigtig stor tro på egne evner. Så det satser vi på, at vi sætter i spil på søndag.

Det taktiske fokus

"Vi skal flytte bolden hurtigt og have bevægelser omkring bolden."