Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Sejr i sidste møde med FC København

08.05.2023 21:07

Der har været mange møder med FC København denne sæson – og især den seneste tid. Mandag aften blev sæsonens sidste spillet, og her endte det med en dejlig sejr i Right to Dream Park.

Kampen blev vundet med 3-2, og det var Martin Frese, der scorede det første af de fem mål, da han med et tørt og hårdt spark sendte bolden ind i det lange hjørne. Den føring holdt hele første halvleg ud, og i anden halvleg kunne først Daniel Svensson og siden Ernest Nuamah bringe hjemmepublikummet i jubel, da de scorede til henholdsvis 2-0 og 3-1.

Efter opgøret var det også en tilfreds cheftræner, der kunne rose sit mandskab – ikke mindst for evnen til at komme tilbage efter torsdagens pokalexit mod netop FCK.

– Mit overordnede indtryk er også, hvad jeg fortalte spillerne efter kampen. Jeg er virkelig stolt over den måde, vi griber starten af kampen an på. Det er ingen hemmelighed, at vi kommer fra en stor skuffelse torsdag aften, som vi skulle videre fra. Men at vi så starter kampen, som vi gør, siger vildt meget om, hvad den her spillertrup er lavet af.

"Der er meget opmærksomhed, men også rigtig meget glæde samtidig, og det kan vi mærke på stadion i dag. Vi følte virkelig opbakningen og glæden igennem hele kampen."

Johannes Hoff Thorup

Det har været nogle målrige kampe, når de to mandskaber har mødtes i løbet af sæsonen, og sammenlagt er der blevet scoret 27 mål i de seks kampe. Og det var også en af grundene til, at vi endte med en bagkæde bestående af fem mand.

– Inden kampen havde vi talt om, at det var en mulighed at gardere sig lidt mere, hvis kampbilledet udviklede sig på en bestemt måde. Og med kampprogrammet for tiden opstår der træthed lidt tidligere, end vi har været vant til i løbet af sæsonen, så det var en mulighed for at lukke nogle rum ned uden at løbe for meget. I den forbindelse er jeg også glad for, at vi ikke kom for langt ned at stå, så vi stadig var farlige på omstillingerne.

Nu venter en vigtig kamp mod AGF på søndag kl. 18:00, og forberedelserne til dén kamp begynder snart. Men inden da er det tilladt for spillerne at nyde aftenens øjeblikke.

– Der er meget opmærksomhed, men også rigtig meget glæde samtidig, og det kan vi mærke på stadion i dag. Vi følte virkelig opbakningen og glæden igennem hele kampen. Jeg bliver ved med at sige til spillerne – og staben for så vidt også – at vi skal sætte pris på det. Vi skal nyde, at vi er i den her situation og sætte pris på aftenener som den i dag, men så skal vi selvfølgelig også ret hurtigt fokusere på det næste, der ligger lige foran os, og som vi kan gøre noget ved. Nu handler det for os om søndagens kamp i Aarhus, så i morgen runder vi aftenens kamp af, og så fokuserer vi udelukkende på kampen mod AGF.