Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Inden sæsonens sidste udekamp: Vi skal ud at vinde

27.05.2023 07:14

3F Superliga-sæsonen 2022/23 er ved at lakke mod enden, og på mandag møder vi Brøndby IF i vores sidste udekamp i sæsonen. Kampen er den næstsidste, inden vi møder Viborg FF på hjemmebane, og her ville tre point lune gevaldigt i en tæt topstrid i tabellen.

Vi skal helt tilbage til starten af sæsonen – nemlig runde 2 – for at finde sidste møde på Brøndby Stadion, og her endte det med en sejr på 3-1. Siden er det blevet til yderligere to sejre på hjemmebane, og cheftræner Johannes Hoff Thorup forventer nogenlunde samme kampbillede som de foregående kampe.

– Jeg tror, at det bliver en kamp, der kommer til at minde meget om de andre kampe, vi har spillet mod Brøndby. Der har vi set, at det hold, som har bolden, vil fremstå bedst. Når de har kunnet presse os, er det, fordi de har haft bolden i længere perioder, og på samme måde har vores spil været bedst, når vi har haft boldbesiddelsen. Så det forbereder vi os på, ligesom vi er opmærksomme på at forberede os på, hvilken formation vi skal spille imod, for de har skiftet lidt i løbet af foråret.

– Vi ved, at det er et svært sted at spille, men vi har omvendt også gode minder fra Brøndby Stadion. Især vores sidste møde har vi gode minder fra, hvor vi havde nogle rigtig gode perioder med bolden og fik flyttet den godt rundt. Så vi vil gerne skabe det samme kampbillede.

Vi skal op imod et Brøndby-mandskab, der har skiftet formation flere gange i løbet af sæsonen. Men selvom det kræver lidt ekstra forberedelse på træningsbanen, forventer Hoff Thorup, at hans hold er klar på opgaven, uanset om de møder den ene eller den anden formation.

– I løbet af Mesterskabsspillet har vi mødt mange forskellige formationer og spillet mod både 4- og 5-backkæder.  Så vi er rimelig lang i processen med at håndtere de forskellige ting, og vi kan bruge lidt fra de forskellige kampe op til mandagens kamp.

For danske fodboldfans er det svært at se mandagens kampe uden også at skæve lidt til den tætte stilling i toppen, hvor FC København indtager førstepladsen i skrivende stund. Netop FC København spiller lige inden, bolden bliver sat i gang i Brøndby, men Hoff Thorup ser helst, at deres kamp i Viborg ikke fylder noget hos spillerne.

– Vi skal bruge det så lidt som muligt, for det har ingen betydning for os. Vi skal ud at vinde, og det kommer ikke til at ændre sig på grund af, hvordan andre hold spiller. Det vigtigste er, at spillerne er fuldstændig fokuserede på den opgave, der nu venter, og det har de været rigtig dygtige til indtil nu, så det forventer jeg bestemt også, at de er på mandag.

– Nu er vi så tæt på afslutningen, så mit fokus er udelukkende på de spillere, der skal gøres klar til kamp. Det er nu, man kan løbe ind i skader og karantæner, for det har været en lang sæson med mange kampe, og så har vi brug for, at alle omkring startopstillingen er klar til at tage over, ligesom de startende spillere skal være helt klar til kamp. Det var heldigvis også tilfældet mod Randers, hvor vi manglede et par stykker, og de næste i rækken bare gik direkte ind og gjorde det rigtig godt.