Foto: Noah Thilemann

Hoff Thorup: Det har været en rigtig flot sæson for os

29.05.2023 17:59

Efter aftenens kamp i Brøndby følte Johannes Hoff Thorup, at han var nødt til at samle sine spillere i en rundkreds inde på banen. Baggrunden var det resultat, dommeren netop havde bekræftet med sit slutfløjt, og det lød på hele 5-1 til hjemmeholdet.

Brøndby IF kom tidligt foran, og føringen blev fordoblet efter blot 24 minutters spil af Mathias Kvistgaarden, der senere skulle score yderligere to mål. Vores ene mål blev sat ind af Ernest Nuamah til 3-1, men selvom der også være skud på stolpe og overligger, endte det med nul point.

Dermed er drømmen en guldmedaljer i weekenden også forduftet, men til gengæld bliver sæsonen præmieret med sølvmedaljer – og det var netop dét, Johannes Hoff Thorup følte trang til at minde spillerne om inde i rundkredsen efter dommerens slutfløjt.

– Jeg sagde til dem, at selvom der findes kampe som den i dag, så rykker det ikke ved det overordnede billede af, at det har været en rigtig flot sæson for os. Det kan godt være vigtigt at påpege i en stund, hvor der kan være meget negativitet omkring en, og vi skal huske på, at det her hold har præsteret på et rigtig højt niveau over en hel sæson.

– I løbet af et efterår og det tidlige forår spiller man om at være med til sidst, når det skal afgøres. Vi har stået i de her kampe de seneste mange uger, og det er dér, man spiller sig ind på opløbsstrækningen. Så skal man være klar til at afgøre det, og der må vi indrømme, at vi har manglet det sidste og har ikke været skarpe nok til selv at afgøre det. Og det må man gerne være skuffet over.

Selve kampen endte med mange mål, og tager man udelukkende et kig på statistikkerne, vidner de om nogle flotte af slagsen. Mål på xG endte opgøret nemlig blot med 1.50 til Brøndby IF mod vores 2.20. Men man skal ikke lade sig rive med af sådan nogle statistikker, mener cheftræneren.

– De kan godt snyde, sådan nogle tal. Brøndby har jo et resultat hele vejen igennem, fordi vi indkasserer så hurtigt i både første og anden halvleg. Og det gør, at en kamp kan blive mere åben. Men vi har da mange chancer igennem hele kampen, og der var nok at tage af, men i sidste ende laver vi for mange fejl defensivt, som ikke må kunne lade sig gøre.