Endnu en vigtig sejr: Kan ikke rose spillerne nok

22.05.2023 22:59

En sejr var krævet i aftenens kamp mod Randers FC i Right to Dream Park, og de godt 6000 tilskuere fik lige netop dét. Benjamin Nygren bragte os foran i første halvleg efter flot opspil i højre side, men desværre blev føringen udlignet kort inden pausefløjtet, da gæsterne scorede fra 11-meter-pletten.

I anden halvleg var der heldigvis kun et enkelt hold, der kom på måltavlen, og det var Ernest Nuamah, der først gjorde det til 2-1 på et straffespark, og til sidst lukkede og slukkede Mohamed Diomande til 3-1.

Det var derfor et spændt hjemmepublikum, der til sidst kunne bryde ud i jubel, og cheftræner Johannes Hoff Thorup havde da også forventet en til tider låst fodboldkamp.

– Kampen var i store træk, som vi havde regnet med, og vi skulle være tålmodige, men samtidig holde tempoet med og uden bold. Det var vi nogenlunde til i første halvleg, selvom vi gerne må sætte overliggeren lidt højere og forlange endnu mere af os selv. Det fik vi rettet til i pausen, og jeg synes også, at vi kommer ud til anden halvleg med et endnu højere tempo og fik skabt endnu flere chancer.

I pausen justerede Hoff Thorup på nogle enkelte ting, men generelt handlede pausesnakken om tålmodighed og en tro på gameplanen.

– Spillerne kunne godt se, at vi havde fint fat. Man kan ikke forvente at få mange store chancer mod et hold, der står så meget bag bolden, men det betyder også bare, at vi skal være endnu skarpere på dem, vi får. Og det var egentlig fint i første halvleg, hvor vi skaber to-tre chancer og scorer et godt mål. Så vi vidste godt, at det var små detaljer, der skulle rettes til, og det fik vi gjort. Jeg kan ikke rose spillerne nok for den måde, de greb kampen an på, for den var svær. Det krævede tålmodighed og en kæmpe tro på, at vores plan kan bære os igennem kampen.

"Jeg kan ikke rose spillerne nok for den måde, de greb kampen an på, for den var svær."

Johannes Hoff Thorup

Aftenens kamp var den sidste i 30. spillerunde, og det betød også, at spillerne kendte alle resultaterne fra weekenden. Dét pres fylder dog ikke det store hos cheftræneren.

– Vi er et godt sted som fodboldhold. Vi ved, at vi kan spille god fodbold mod alle hold, men det kommer til at være de små detaljer, der afgør den her Superliga, og så må vi håbe, at de falder ud til vores fordel.

– Som sagt er spillerne et godt sted, og det kan vi også se ved, at vi kan smide to unge spillere ind i form af Ibrahim Osman og Mario Dorgeles. Den ene til første Superliga-start og den anden, der ikke har spillet mange Superliga-kampe, men ligner en, der har spillet 50. Det er fantastisk, og jeg synes, at det siger meget om det fodboldhold, der bakker de to spillere op i alle deres aktioner og beslutninger. Det er sådan noget, der gør mig lidt stolt over det her fodboldhold.

Næste kamp er mod Brøndby IF på udebane, inden vi slutter sæsonen af med en hjemmekamp mod Viborg FF. Du kan købe billet til det næsten udsolgte opgør her.