Jens Fønsskov Olsen er ny assistenttræner i FCN

07.06.2023 08:00

Frem mod den nye sæson vil trænerstaben for Superliga-holdet blive forstærket yderligere. Det sker i form af nuværende U19-drengelandstræner Jens Fønsskov Olsen, der bliver ny assistenttræner i klubben.

Dermed vil han indgå i tæt samarbejde med nuværende assistenttræner Casper Røjkjær, cheftræner Johannes Hoff Thorup og resten af trænerteamet.

Jan Laursen ser frem til at byde Jens Fønsskov Olsen velkommen i FC Nordsjælland, hvor han vil arbejde endnu tættere med mange af de spillere, han i forvejen kender fra ungdomslandsholdene.

– Vi er rigtige glade for at have fået Jens ind i vores meget stærke Superliga-trænerteam. Her vil han afløse Flemming Pedersen, der efter sæsonen kan fokusere fuldstændig på rollen som teknisk direktør i vores globale organisation. Det har været en meget grundig proces, og der skal lyde fortjent ros til vores dygtige, tekniske ledelse i form af Alexander Riget, Flemming Pedersen og naturligvis suppleret af vores cheftræner Johannes Hoff Thorup.

"Det er nok i talentudvikling, at jeg har nogle af mine skarpeste kompetencer i form af at vide, hvor spillerne er i deres udvikling, og hvor de skal hen."

Jens Fønsskov Olsen

Netop Flemming Pedersen er tilfreds med at have sikret sig en stærk tilføjelse til teamet omkring Superliga-holdet. Han fortæller her om processen i at finde en ny assistenttræner – og hvorfor valget faldt på Jens Fønsskov Olsen.

– Vi havde en række vigtige kriterier, da vi skulle spore os ind på den nye assistenttræner, og først og fremmest er Jens en meget dygtig talentudvikler, hvilket han har vist gennem mange år. Derudover har han erfaring som cheftræner på seniorniveau. De to områder komplimenterer resten af vores trænerstab utrolig godt, og når hans menneskelige værdier og stærke, sociale kompetencer også flugter med det, vi forventer her i klubben, så var det faktisk et rigtig oplagt valg.

– Erfaringen som cheftræner på seniorniveau er vigtig som assistenttræner, fordi så ved du, hvad en cheftræner har brug for. Den erfaring var vigtig for os at få ind i vores stab, og Jens vil uden tvivl være med til at gøre staben endnu stærkere og udvikle sig endnu hurtigere.