Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

“Jaxe” tager til Bundesligaen: ’Det er ham vel undt’

15.06.2023 16:03

Jacob Steen Christensen fremgår allerede af “Club 100”-mindevæggen i akademikælderen i Right to Dream Park. Men den bliver lige straks opdateret – til 158 førsteholdskampe for FC Nordsjælland.

Den 21-årige midtbanespiller har på mange måder sat sit mærke på klubben – hele vejen op gennem akademiet og ind på Superliga-holdet. Debut allerede for fem år siden i landets bedste række. Nu afsted efter fem sæsoner som fast inventar i Superligaen. Som profil, sølvvinder og viceanfører.

Fra den kommende sæson står den imidlertid på 1. Bundesliga. Kontrakten med 1. FC Köln er netop blevet underskrevet, og Jan Laursen, sportschef for Superliga-holdet i FCN, glæder sig over at se “Jaxe” få muligheden for at tage skridtet til en af verdens stærkeste ligaer. Også selvom han gerne havde set midtbanespilleren fortsætte i Farum.

– Vi har haft mange, lange samtaler med “Jaxe”, og han har hele tiden været åben omkring, hvor han var, og hvad han tænkte om fremtiden. Blandt andet om nysgerrigheden efter at prøve sig af på endnu højere niveau efter mange gode år her i klubben, hvor han har fået sin fodbolduddannelse. Det gør, at vi får en pæn kompensation, men vi havde selvfølgelig meget gerne beholdt ham – omvendt er det ham også meget vel undt at prøve sig af i Bundesligaen efter mere end 150 førsteholdskampe i FC Nordsjælland, siger Jan Laursen og tilføjer:

– Samtidig er det en spiller, som har givet rigtig meget til sine omgivelser og været med til at skabe resultater både for holdet og klubben, men også skabt værdi for en masse mennesker. Eksempelvis gennem indsatsen i alle de år, som har bidraget til, at andre spillere har gjort det godt og udviklet sig til at rykke videre. Det er derfor velfortjent, at det nu er hans tur til at tage det næste skridt, og vi ønsker ham alt det bedste med den nye udfordring i Tyskland. Tusind tak for alle årene, "Jaxe" – og for os er det ikke et farvel, men et på gensyn.

– Til slut skal der også lyde en stor tak til “Jaxes” familie, som er kommet her igennem mange år. De har været en vigtig brik for hans udvikling og har altid vist os stor tillid og tiltro, og vi håber, at vi vil fortsætte med at se dem i årene fremover. 

"Jaxe" siger farvel 🎥