Emil Aske Strand Hansen er ny U19-pigetræner i FCN

15.06.2023 10:00

Frem mod den nye sæson vil der være en ny cheftræner i spidsen for FC Nordsjællands U19-pigehold.

Det sker i form af Emil Aske Strand Hansen, der kommer fra stillingen som U19-drengetræner i Nykøbing FC.

Emil Aske Strand Hansen overtager trænersædet fra Carrie Kveton, der i den kommende sæson skal stå i spidsen for USA’s U19-kvindelandshold.

Akademidirektør i FC Nordsjælland Jacob Peñalver fortæller, at man i FC Nordsjælland er rigtig glade for at kunne tilføje Emil Aske Strand Hansen til pigeakademiet. 

- Vi er rigtig glade for, at vi har ansat Emil og tilføjet ham til vores akademi og kommende U19-ligapigehold. Emil er en dedikeret, ung mand, der har stærke fodboldfaglige og sociale kompetencer, som er vigtige egenskaber hos en træner i FC Nordsjælland. Derfor er vi rigtig glade for, at Emil kommer ind og bliver en del af vores miljø.

- Vi ser også ansættelsen af Emil som en del af en større strategi, hvor vi gennem en række indsatser ønsker at løfte vores akademi. Vi skal ikke lave kæmpestore ændringer, men vi skal sørge for at løfte de ting, der i forvejen fungerer godt, for at blive endnu dygtigere i udviklingen af spillerne og endnu bedre i transitionen hele vejen igennem akademiet fra U13 til Kvindeliga-holdet, så vi fortsat kan blive ved med at få vores egne spillere igennem til førsteholdet. Her får Emil en central rolle i at bevare og styrke sammenhængskræften mellem akademiet og førsteholdet.

Kasper Kurland, Head of Coaching på pigeakademiet, er også begejstret for tilføjelsen af Emil Aske Strand Hansen.

- Jeg føler mig sikker på, at Emil hurtigt vil falde ind i kulturen og miljøet i klubben og lære af vores måde at arbejde med udviklingen af spillet og spillerne samt træningsmetodik, periodiseringsplaner og samarbejde i teamet rundet om holdet. Det er alle ting, der er rigtige vigtige, og som jeg ser ham have alle forudsætningerne for at lykkes med.

- Emil kommer fra en stilling i Nykøbing FC, hvor de også har et godt udviklingsmiljø og har en del tidligere FCN-spillere ansat, som er med til at forme kulturen og miljøet. Det er blandt andre Søren Christensen og Martin Bernburg, hvorfor vi ligeledes kan lære nogle ting af Emil og det, han kommer med.

Emil Aske Strand Hansen:

- Jeg har i de sidste tre år været U19-cheftræner i Nykøbing FC og kommer fra et virkelig godt miljø, hvor jeg har udviklet mig utrolig meget. Jeg finder stillingen hos FC Nordsjælland utrolig spændende, da det er en klub, der virker til at have et virkelig fedt miljø – og en klub, hvor der er plads til og accept af alle. Dertil er der et virkelig stærkt talentudviklingsmiljø, hvilket jeg godt kunne tænke mig at være en del af. - Jeg håber, at jeg kan være med til at udvikle spillerne og skabe rammerne for et trygt og rart udviklingsmiljø, hvor de ikke kun udvikler sig som fodboldspillere, men også som mennesker. - For mig personligt er FC Nordsjælland en mulighed for at udvikle mig som træner, hvor jeg kommer ind i et super stærkt setup og en stærk organisation. Derudover håber jeg at kunne udvikle mig som menneske og leder, hvor jeg skal til at træne pigespillere, hvilket jeg ser som en virkelig fed og spændende mulighed. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang.

Nye udfordringer venter Carrie Kveton

Emil Aske Strand Hansen er hentet ind for at afløse Carrie Kveton, som vender tilbage til USA for at være cheftræner for det amerikanske U19-pigelandshold.

Et skifte, som bringer stolthed frem i FCN, fortæller akademidirektør Jacob Peñalver.

- Vi er stolte, når vi kan udvikle spillere på akademi- og førsteholdene både som mennesker og fodboldspillere, men det giver en lige så stor stolthed at se den udvikling, vores trænere og stab gennemgår. Det gælder ikke kun, når vi ser det fantastiske arbejde, der bliver udført til hverdag, men også når vi kan medvirke til, at Carrie får mulighed for at få opfyldt drømmen om at stå i spidsen for et landshold i sit hjemland. Det er en stor ære, og selvom vi er kede af at miste en dygtig medarbejder, så glæder vi os på Carries vegne.

- Vi skylder Carrie en stor tak for indsatsen omkring både Kvindeliga-holdet og pigeakademiet, hvor hun både personligt og fodboldmæssigt har bidraget stærkt til et miljø i en rigtig positiv udvikling. Vi ønsker hende alt det bedste med de nye udfordringer på den anden side af Atlanten.