Sæsonen på akademiet: Fik sat et internationalt aftryk

04.07.2023 09:03

Sæsonen på FC Nordsjællands akademi er gået på hæld og efter en sæson med mange flotte præstationer og resultater er det blevet tid til at opsummere sæsonen.

Alexander Riget, der i slutningen af sæsonen overtog stillingen som teknisk direktør for FC Nordsjælland fra Flemming Pedersen, er stolt af akademiets præstationer og ser frem til den kommende sæson, hvor akademiet på mange punkter er styrket.

- Hvis man skal sætte en overskrift på vores sæson på akademiet, så er det vores evne til at sætte et internationalt aftryk. Vi har vundet fire internationale turneringer på én sæson, hvilket er flere end vi tidligere har prøvet. Vi har kunne konkurrere med de bedste – hvilket vi har kunne længe – men vi har i år formået at vinde og gøre det på vores måde.

- Vi har i år haft mange spillere, der har vist, at de er på samme individuelle niveau som nogle af de bedste internationale akademispillere, hvilket har været en stor succes for os. Vi har i tre ud af fire internationale turneringer også haft en spiller, der har fået en individuel pris for sin præstation, hvilket også er et udtryk for spillernes høje niveau.

Alexander Riget påpeger, at klubben har opgraderet setuppet på akademiet på flere parametre i denne sæson.

- Det der gennemsyrer FC Nordsjælland er, at der er kort fra top til bund. Der er et tæt samarbejde hele vejen fra Superliga-holdet til U10-holdet, hvorfor hierarkiet er ret fladt i klubben. Jeg synes, vi er blevet bedre på vores børnefodbold, hvor vi har opgraderet ret meget. Dertil har vi lagt mange ressourcer i vores scouting og rekruttering, hvor vi står endnu stærkere end tidligere.

- Vores U19-hold har fået en mere professionel hverdag, da de nu træner morgen og formiddag, og efter sommerferien har en stab, der er dedikeret til U19. Det er nok nogle af de positive udviklinger akademiet har oplevet i løbet af sæsonen.

"Hvis man skal sætte en overskrift på vores sæson på akademiet, så er det vores evne til at sætte et internationalt aftryk."

Alexander Riget, teknisk direktør i FC Nordsjælland

FC Nordsjællands akademi har i denne sæson leveret flere flotte nationale og internationale præstationer, og Alexander Riget fremhæver relationen mellem trænere, forældre og spillere som en af årsagerne til akademiets succes.

- Meget af talentudviklingen handler om relationer både mellem spillere, trænere, forældre og klub, og der er det uden tvivl nemmere, hvis man ikke skal skabe nye relationer hele tiden. Derfor er det vigtigt for os at have kontinuitet i staben samtidig med, at der er nogle personer, som følger med spillerne op gennem holdene for, at tingene glider lettere.

- Det er vigtigt for os at have medarbejdere på akademiet, der har styr på, hvordan vi gerne vil gøre tingene i FC Nordsjælland, hvorfor vi er præget af stor kontinuitet på akademiet. Dertil er vi også opmærksomme på, at vi vokser, hvorfor der selvfølgelig også skal nye til, men mange af dem der er i klubben nu, har været her i mange år.

- Vi har en sund kultur blandt vores medarbejdere, der har mulighed for at udvikle sig ud fra deres ambitioner og har mulighed for at skabe deres egen vej, hvilket gør, at vi er et attraktivt sted. Jeg kan godt blive positivt overrasket over, hvilke medarbejderevi er i stand til at rekruttere, hvilket også er et godt tegn på, hvad vi som klub repræsenterer både over for spillere og trænere.