Hoff Thorup efter de første kampe i Østrig: En rigtig god dag

09.07.2023 11:01

Tredjedagen på træningslejren i Østrig bød på to intense træningskampe mod SV Wehen Wiesbaden og FC Red Bull Salzburg.

Dagens første kamp var opgøret mod 2. Bundesliga-holdet SV Wehen Wiesbaden, hvor mange er de yngre spillere fik en masse spilletid og fik lov til at prøve kræfter mod et fysisk stærkt tysk mandskab. Et tidligt føringsmål skabte rammerne for en stærk arbejdsindsats, der næsten gav fuldt udbytte, da der på scoretavlen stod 1-1, da dommeren fløjtede kampen af.

I det andet opgør ventede FC Red Bull Salzburg, der er ved at pudse formen af, inden de den 23. juli starter sæsonen ud med en pokalkamp. Her bød opgøret på et højt tempo fra start og FCN-mandskabet viste gode takter i store dele af kampen. Med flot spil sikrede drengene sig en 2-0 sejr i det østriske over FC Red Bull Salzburg.

Cheftræner Johannes Hoff Thorup var efter kampene særdeles tilfreds med hele truppens indsats over de to kampe.

- Det har været en rigtig god dag, hvor alle har været i spil og også har spillet ret mange minutter. Vores lidt yngre spillere, og de som er lidt i periferien af Superliga-holdet, spiller den første kamp, hvor de blev matchet og til tider nok også overmatchet. Og så spillede vores stamme kampen mod Salzburg, hvor vi fik vist, at vi i den grad godt kan spille op med Salzburg. Så indtil videre har det været en meget god dag.

- Kampen i dag viser, at vi arbejder videre på rigtig meget af det, vi synes, vi gjorde godt i sidste sæson. Vi er dygtige med bolden efter en måske lidt svær start i de første 5-8 minutter, hvor vi ikke var konsekvente nok i vores spil med bolden og var for sløset, så fandt vi ind i tempoet i kampen og blev bedre og bedre. Kampen siger noget om, hvor solide vi er som hold og hvor hårdt vi arbejder for hinanden, og når vi kan sætte tempo i spillet, så kan vi spille op med de bedste hold. Vi formår i dag at gøre hinanden gode, så vi på den måde kan matche Salzburgs fysik rigtig flot.

- Mange af spillerne kommer direkte fra at have spillet U19-liga, så det var en helt anden type kamp, da det var en seniorkamp mod et hold, der lige er rykket op i 2. Bundesligaen, så det var en meget anderledes kamp, end hvad de var vant til. SV Wehen Wiesbaden kom med et fysisk tryk, som drengene lige skulle vænne sig til at stå over for, hvor de virkelig skulle stå på tær for at stå imod trykket. Til tider blev vi også overmatchet, og i anden halvleg endte vi med at forsvare mere, end vi egentlig gerne vil, men det er også et stærkt signal drengene sender ved at vise, at det kan vi også, hvis vi arbejder sammen. Det var overordnet set en ret god kamp for læringen.

Du kan komme helt tæt på lørdagens to træningskampe her🔻