Foto: FCN

Johannes Hoff Thorup ny cheftræner i FC Nordsjælland

07.01.2023 13:59

Den tidligere assistent- og akademi-træner overtager ansvaret fra Flemming Pedersen, der tiltræder som Teknisk Direktør i FCN og Right to Dream, men fortsætter i trænerstaben sæsonen ud.

FC Nordsjælland har forfremmet Johannes Hoff Thorup til ny cheftræner for klubbens 3F Superliga-hold. Hoff Thorup tager over for Flemming Pedersen, der dermed kan dedikere sig mere til den anden rolle i klubben, han længe har varetaget, som Teknisk Direktør – nu ikke blot i FC Nordsjælland med også i hele Right to Dream.

Johannes Hoff Thorup er uddannet træner på FC Nordsjællands akademi. Den nu 33-årige cheftræner kom til FCN for snart otte år siden og har stået i spidsen for klubbens U14- og U17-hold, som han vandt det danske mesterskab med. I sommeren 2021 blev Hoff Thorup rykket op som assistent i Flemming Pedersens stab omkring 3F Superliga-holdet, som han altså nu selv skal stå i spidsen for.

 

Sportschef for Superligaen Jan Laursen:

- Vi har en stærk tro på, at det her bliver en stor gevinst for FCN på både kort og lang sigt. Det har hele tiden været Flemmings ansvar at sætte perspektivet på den sportslige og spillemæssige retning i klubben. Og det har hele tiden været planen, at det skulle være hans primære rolle. Nu får han muligheden for at dedikere sig mere til det, og dermed kunne lægge planer længere frem end blot de nærmeste år, og have det samme ansvar i hele Right to Dream. Johannes Hoff Thorup har bekræftet både Flemming og os i sit potentiale, og det en fornøjelse at lade Johannes træde ind i rækken af assistenter, der blev cheftræner i FCN, med Morten Wieghorst, Kasper Hjulmand og Flemming Pedersen.

 

Teknisk Direktør Flemming Pedersen:

- Det har egentlig været planen i halvandet år, at jeg skulle dedikere mig til rollen som Teknisk Direktør i FCN og RtD, men det måtte vente, til vi havde fundet den rigtige til at tage over som cheftræner. Den måde Johannes Thorup har fortsat sin udvikling på det sidste halvandet års tid, har gjort det klart for mig og os, at det er nu, det skal være. Han er en meget kompetent træner med en stærk og tydelig ledelsesstil. Jeg er overbevist om, at holdet er endnu bedre stillet med ændringen her, og jeg glæder mig til at støtte Johannes og resten af staben i deres arbejde gennem foråret.

 

Cheftræner Johannes Hoff Thorup:

- Jeg har lært meget af Flemming og de andre trænere, vi har, og har haft, her i klubben. Men jeg har altid haft mine egne idéer til, hvordan jeg selv kan udvikle mig og sørge for at få det bedste ud af den gruppe spillere og kollegaer, som jeg leder. Klubbens kultur, filosofi og spillestil er jeg selv en del af, og det har formet mig til det, jeg er i dag – både som træner og menneske. Jeg føler mig klar til denne opgave, og jeg er taknemmelig for tilliden. Vi glæder os, stab som spillere, til at komme i gang og angribe foråret og blive endnu bedre, end vi var i efteråret. Og jeg er glad for, at jeg og vi fortsat vil kunne trække på Flemmings evner og kompetencer på træningsbanen og under kampene. Det bliver vi ikke dårligere af.

SE OGSÅ:
– Flemming P.: Vi bliver stærkere med Johannes som cheftræner og det nye setup
– Lær den nye cheftræner bedre at kende: Tæt på Hoff Thorup
– Flemming P. & Hoff Thorup: Der vil altid være pres på