Foto: Balazs Popal / Gonzales Photo

Hoff Thorup løfter det taktiske slør inden OB-kamp: Her vil fokus ligge

19.01.2023 13:57

Selvom cheftræner Johannes Hoff Thorup ikke vil løfte sløret for alt for mange taktiske nedslag inden lørdagens træningskamp mod OB, afslører han alligevel ét område, der særligt holdes øje med.

Lørdag slår Rigt to Dream Park dørene op til fodbold, når OB kommer på besøg til årets anden træningskamp.

Cheftræner Johannes Hoff Thorup ser frem til igen at se sine spillere i kamp – og selvom han ikke vil afsløre alle de taktiske nedslagspunkter, så løfter han alligevel sløret for et enkelt fokuspunkt.

- Vi kommer til at have rigtigt meget fokus på vores pres. Vi vil gerne arbejde med flere variationer af vores presspil. Det gælder både det høje og det lave pres, så vi i kampene kan justere og gøre noget anderledes, hvis vi føler, at der er behov for det. Og det kræver selvfølgelig, at vi har noget erfaring fra kampe.

Kampen spilles over tre gange 45 minutter – og det skyldes, at både FC Nordsjælland og OB gerne vil give spilletid til så mange spillere som muligt.

- Vi vil gerne give spillerne nogle flere minutter. Vi har en forholdsvis stor trup med mange markspillere. Så det med kun at give dem 45 minutter er for lidt på nuværende tidspunkt. Derfor har vi skruet det op til en halvleg mere, så de kan komme tættere på at få 60 minutter. For planen er igen at komme til at bruge rigtig mange spillere i kampen, lyder det fra cheftræneren.


Håber ikke, at start-11'eren giver sig selv
Inden kampen mod FC Helsingør gav Hoff Thorup udtryk for vigtigheden i, at alle spillere fik en chance for at vise sig frem i de træningskampe, der spilles inden sæsonstart. Lørdagens kamp var ingen undtagelse, og cheftræneren var glad for det, han så fra de spillere, som normalt ikke får meget tid i 3F Superligaen.

- Jeg synes egentlig, at jeg så nogle ret fine ting fra de spillere, som er lidt mere i periferien på holdet. Det var godt at se, at de kunne glide så naturligt ind. Det er jo det første flueben man kan sætte. Det vidner om, at de er trygge ved spillestilen og kan gå ind og overtage den plads, de nu engang skal ind på. Det var rigtig positivt.

 Generelt håber Hoff Thorup, at han kan stå med et luksusproblem, når han den 19. februar skal sætte start’11-eren til første Superliga-kamp i foråret.

- Det vil være vigtigt for os at holde så mange som muligt til ilden. Egentlig håber jeg på, at det skal være så svært for mig som overhovedet muligt at træffe beslutningen om start-11’eren, når vi nærmer os midt februar. Hvis det er svært for mig at sætte holdet, så har det været en god opstart, lyder det fra Hoff Thorup.

Kampen mod OB spilles på lørdag klokken 13 og er åben for tilskuere.
Har man ikke mulighed for at tage på stadion, kan kampen streames via vores Youtube-kanal .