Foto: FCN

Hoff Thorup inden årets første kamp: Træningskampe har enorm betydning

13.01.2023 07:29

Selvom der er tale om en træningskamp, når FC Helsingør kommer på besøg lørdag eftermiddag, så skal man ikke undervurdere kampens betydning, lyder det fra cheftræner Johannes Hoff Thorup.

På lørdag skal der igen spilles fodbold i Right to Dream Park, når FC Helsingør kommer på besøg til årets første træningskamp.
Kampen er samtidig den første som cheftræner for Johannes Hoff Thorup. Men den del har Hoff Thorup ikke skænket en tanke selv.

- Det er egentlig ikke noget, jeg har tænkt over. Jeg har været hundrede procent fokuseret på de træninger, vi har haft. Og jeg er ret indstillet på, at det generelt skal handle så lidt om mig som muligt. Men når det er sagt, så bliver det selvfølgelig stort for mig. Og som jeg har sagt mange gange, så føler jeg mig utrolig privilegeret over at skulle stå i spidsen for det her hold, lyder det fra den nyudnævnte cheftræner.

Og selve kampen er da heller ikke uden betydning – selvom prædikatet ”træningskamp” måske klinger lidt hult. For træninger – og særligt træningskampe – er noget af det vigtigste i forberedelserne frem mod det afgørende forår, som FC Nordsjælland står over for.

- Det er jo altid gennem træninger, at vi kan forbedre os – og her er træningskampe af helt afgørende betydning, fordi man kan afprøve tingene i kampsituationer.
Træningskampe vil altid give os nogle svar, som man ikke nødvendigvis kan få udelukkende ved træninger. Så derfor er de meget vigtige for os.

- Så er der også selve det fysiske aspekt. Det kan nogle gange være svært at træne sig til at kunne spille en kamp på 90 minutter. Derfor er det også helt afgørende, at spillerne får spillet reelle kampe inden sæsonen starter op igen. Så man må endelig ikke undervurdere betydningen af de træningskampe, som vi skal spille nu her.

Alle skal føle, at de har chancen.
Ingen kampe er gratis - og selvom der er tale om en venskabskamp, vil der altid være noget på spil, lyder meldingen fra cheftræneren.

- Det er vigtigt for os, at vi holder truppen i gang. Alle skal føle, at de har en chance for at spille sig på holdet her i pre season. Vi skal give nogle af de spillere, som ikke har fået så mange minutter i efteråret, og måske ligger i periferien af truppen, en chance for at vise sig frem. Men når det er sagt, så er der ikke en eneste kamp, der er gratis. Vi skal have noget ud af alle de kampe, vi spiller. Vi skal blive ved med at arbejde med de samme ting, som vi gjorde i efteråret – og finpudse det, siger cheftræner Hoff Thorup. Han tilføjer samtidig, at han har været meget imponeret af det niveau, spillerne har vist siden de mødte ind fra juleferie.

- Det har været en fornøjelse at se den forfatning, spillerne er kommet tilbage i. Det virker nærmest som om, at vi bare fortsætter på fuldstændig samme niveau, som inden ferien. Det er imponerende. Vi har nogle spillere, som virkelig er dedikerede til det at være professionelle fodboldspillere. Det virker nogle gange som om, at de er en flok væddeløbshunde, der står klar – vi skal bare åbne lågen for dem, så tonser de afsted. Det er ret højt niveau, lyder det afslutningsvist fra cheftræneren.

Lørdagens kamp mod FC Helsingør spilles i Right to Dream Park klokken 13.
Der er gratis adgang for tilskuere – og kampen kan ligeledes streames på vores Youtube-kanal.