Foto: Balazs Popal / Gonzales Photo

Fin præstation og sejr i første test i opstarten

14.01.2023 15:45

Første træningskamp og første kamp i 2023 blev i dag vundet med 3-0 over gæster fra FC Helsingør. Efter kampen var vores nye cheftræner, Johannes Hoff Thorup, fint tilfreds med dagens præstation, hvor specielt presspillet sad godt. 

- Det var en fin kamp. Det var godt for os at komme i kamp igen for, når man lever og brænder for fodbold, så er en måned uden kampe meget lang tid, fortæller Hoff Thorup og fortsætter:

- Det var dejligt at se nogle gode ting i vores spil og fine mål. Og så fik vi også at se, at vi stadig ikke helt er der, hvor vi skal være, men det ville nok også være for meget at forlange på nuværende tidspunkt.

Positive takter og god træningsuge

Igennem hele kampen var intensiteten på et meget højt niveau, hvilket gav flere fine muligheder i det offensive spil efter vundne bolde højt på gæsterne banehalvdel.

- Jeg synes, vores presspil var rigtig godt. Vi fik stjålet en del bolde fra Helsingør i deres opbygningsspil, hvilket gav os nogle gode chancer og to af vores tre mål. Så det var rigtig positivt og lidt overraskende, da det ikke er noget, vi har brugt en masse tid på her i den første uge.

- Det er et tydeligt tegn på, at spillerne stadig er fuldt fokuseret i det aspekt i vores spil, hvilket er en fornøjelse.

- Generelt har det været en rigtig god træningsuge med mange træningspas med kvalitet. Spillerne er et rigtig godt sted, har lyst til at blive bedre og presse hinanden. Så det har været en træningsuge med fuld smæk på og en kamp med meget af det samme. Det er dejligt at se og giver os et rigtig godt fundament for det fremtidige arbejde i denne opstart.

- Til slut var det også rigtig dejligt at se så mange tilskuere på stadion i dag. Det er lang tid siden, vi har set så mange til en træningskamp, hvilket er et tydeligt eksempel på den fantastiske støtte, vi kan mærke, afslutter vores cheftræner.

FCN - FCH

1-0 (‘7): Mohamed Diomande

2-0 (‘64): Lasso Coulibaly

3-0 (‘90): Mads Kristian Hansen

Start-11:

Andreas Hansen (46: Andreas Gülstorff)

Oliver Villadsen (46: Ben Engdahl) - Kian Hansen (46: Adamo Nagalo) - Jonas Jensen-Abbew (46: Erik Marxen) - Daniel Svensson (46: Martin Frese),

Leo Walta (46: Mahamadou Doumbia) - Mads Bidstrup (46: Jacob Steen Christensen) - Mohamed Diomande (46: Lasso Coulibaly)

Benjamin Nygren (46: Mads Kristian Hansen) - Ernest Nuamah (46: Wahid Faghir) - Oliver Antman (46: Emiliano Marcondes)

Nu venter der endnu en vigtig uge på træningsbanen inden, vi i næste weekend får besøg af OB. Kampen spilles lørdag klokken 14.00 og du kan se kampen på vores YouTube-kanal.

Dagens træningskamp var speciel på flere måder. Ikke nok med, at det var første kamp i 2023, at det var Johannes Hoff Thorups første kamp i cheftrænersædet og at Emiliano Marcondes fik sine første minutter siden hjemkomsten, så var der også flere tidligere FCN’ere hos dagens modstander fra FC Helsingør.

På trænerbænken for Helsingør sad nemlig midlertidige Helsingør cheftræner og mangeårig akademitræner i FCN, Daniel K. Pedersen, samt tidligere akademi målmandstræner i FCN og nuværende målmandstræner i Helsingør, Simon Hansen.

På banen for Helsingør var der ligeledes et par tidligere FCN’ere i form af Hjalte Petersen, Nicklas Mouritsen og Frederik Christensen.