Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

FCN tager afsked med Jonathan Amon

17.01.2023 07:30

Jonathan Amon er klar til at søge nye udfordringer efter sit kontraktudløb.

I november 2017 fik Jonathan Amon debut på FC Nordsjællands Superliga-mandskab med et kort indhop mod Lyngby Boldklub. I de efterfølgende år ventede yderligere 37 kampe og syv mål i den bedste, danske fodboldrække, men her – lidt over fem år senere – er det tid til at sige farvel til Farum og FCN for den amerikanske offensivspiller.

23-årige Jonathan Amons kontrakt udløb således ved årsskiftet, og efter et 2022 med genoptræning på programmet, føler han sig klar til at søge nye udfordringer.

Jonathan Amon:

– Jeg vil gerne takke alle i FC Nordsjælland for alt det, de har gjort for mig igennem årene. Jeg har haft en fantastisk tid, og det har været en lang rejse, men jeg sætter virkelig pris på hver og én i klubben – alt fra staben til køkkenet og administrationen.

– Nu er det tid til at se, hvor skæbnen fører mig hen, men uanset hvad, er jeg sikker på, at jeg vil se alle sammen igen. Tusind tak for denne gang.

Jan Laursen, sportschef for Superliga-holdet:

– Jonathan har i løbet af sin tid i FC Nordsjælland gjort indtryk på os alle både på og uden for banen. Man kan tydeligt mærke, hvor mange gode venner han har fået i løbet af sine efterhånden mange år både på akademiet og hos Superliga-truppen, og derfor er vi også overbeviste om, at vi fra tid til anden vil se Jonathan på besøg hos os.

– Han er en fantastisk fyr og en enorm dygtig spiller, der har udvist et stort gåpåmod og fighterhjerte – både på banen og igennem sine genoptræninger. Og så skal vi ikke glemme, at han har scoret nogle meget vigtige mål for os gennem sin tid her, ligesom hans enorme fart altid har hjulpet os.

– Det er inspirerende at se den udstråling og vilje, han besidder, og det glæder os, at han fortsat formår at holde fast i det og føler sig klar til at søge nye udfordringer i en ny klub, hvor han atter vil kunne gøre en stor forskel med sine stærke spidskompetencer.

– Vi lavede en halvårsforlængelse med ham i sommer for at give ham optimale muligheder for at genoptræne med vores dygtige performance team, så han ville være klar til at angribe en ny udfordring fra årsskiftet af, og det er dér, vi nu er. Vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden og glæder os til, at han kommer forbi klubben på et tidspunkt og siger farvel til fans og medarbejdere. Der skal også lyde en stor tak til hans familie, der ligesom Jonathan har knyttet bånd med mange mennesker i vores klub og organisation.