Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Efter 1-0-sejr over Malmö FF: "Flueben ved flere ting i dag"

27.01.2023 17:47

FC Nordsjælland var en tur over Øresund fredag eftermiddag for at krydse klinger med Malmö FF i en træningskamp.

Efter 90 minutter plus det løse stod der 1-0 til FCN på måltavlen, og dermed blev Daniel Svensson matchvinder med sit mål i det 64. minut.

Cheftræner Johannes Hoff Thorup:

– Jeg synes, at vi slider lidt med vores positionspil i især 1. halvleg. Vi kan ikke gøre det hurtigt nok. Også kredit til Malmø, der dækker godt af for linjerne i de mønstre, vi gerne vil lave.

– Så vi kommer ikke rigtig ind imellem dem eller bag dem. Vi spiller meget på forsiden og har svært ved at gøre det rigtig farligt. Vi har godt nok stadig flere situationer, også i 1. halvleg, hvor vi laver flere store chancer, så når det lykkes, kunne vi se, at så var der også gevinst. Men det var ikke nok, så vi var ikke fuldt ud tilfredse, da vi gik til pause.

– Til gengæld er jeg rigtig tilfreds med, at vi justerer lidt i pausen, og fra starten af 2. halvleg sætter vi os fuldstændig på opgøret. Vi rykker lidt ved nogle midtbanepositioner – samarbejdet mellem midtbanen og backs i siderne – for at kunne have en spilstationen mere i den tidlige fase for så at kunne accelerere det derfra. Og det gjorde, at vi fik lidt mere plads, og vi også indimellem kunne gå direkte ind bag dem. Især i venstre side med Svensson og Frese lavede vi jo ret mange situationer i 2. halvleg.

– Det er jeg rigtig tilfreds med. At vi kan tage en pause og få vist nogle billeder, få samlet op og justeret lidt, og så er vi bare klar til 2. halvleg til at sætte os endnu mere på spillet.

"Malmö er et dygtigt hold, så derfor er jeg ret tilfreds med, at vi i så store dele af kampen kunne kontrollere, som vi gerne ville."

Cheftræner Johannes Hoff Thorup

– Og så er der dét, som jeg har sagt til drengene derinde om det sidste kvarter, hvor vi jo bliver lidt presset – og også har nogle af dem på banen, som jo ofte også er indskiftere, når vi spiller i Superligaen. Det er rigtig vigtigt for os at få det her element med. At de skal ind og forsvare en føring hjem med de standardsituationer, der nu engang opstår, og selvfølgelig også med lyden fra tilskuerne, som lavede lidt larm til allersidst i kampen. Det var rigtig god læring for os at få det aspekt med til slut.

– Malmö er et dygtigt hold, så derfor er jeg ret tilfreds med, at vi i så store dele af kampen kunne kontrollere, som vi gerne ville. Med vores gode positionspiller, vores gode relationer, vores gode mønster. Vi stiler altid efter mere, og det er også derfor, at vi ikke var helt tilfredse i pausen. Men faktum er, at vi skabte mere end rigeligt til at kunne score flere mål. Og det er ikke ret mange chancer, vi giver væk. Derfor er det muligt at sætte flueben ud for flere ting i dag.