Nu gælder det pokalen: Det kræver fuld fokus

27.02.2023 13:23

Vi har fået vækket 3F Superligaen fra vinterhiet, og nu står også DBU Pokalen for tur.

Her venter Aarhus Fremad nemlig i turneringens kvartfinale, efter vi slog bysbørnene fra AGF med 2-0 tilbage i november-måned, og kampen er den første af to og bliver spillet på JYSK Park med kampstart i morgen kl. 18:30.

Tirsdagens modstander spiller til dagligt i 2. divisionen, hvor de har overvintret på en førsteplads, og cheftræner Johannes Hoff Thorup forudser en god kamp mellem 2. divisionens tophold og 3F Superligaens ditto.

– Der er ikke nogen lette kampe fra nu af. Det kan godt være, at der er et par divisioner mellem os, men vi skal møde et rigtig godt hold, der har leveret nogle flotte resultater i både pokalturneringen og i ligaen. Og som også er på nippet til at rykke op i 1. division. Så det tager vi ikke let på, og det har vi gjort meget tydeligt over for spillerne.

Mens vi fik sparket 3F Superligaen i gang for otte dage siden, er Aarhus Fremad endnu ikke gået i gang med at spille gældende kampe. Det er til gengæld blevet til flere træningskampe mod Superliga-mandskaber og et enkelt 1. divisionshold, hvilket vidner om et forberedt mandskab mod FC Nordsjælland.

– Det er et hold, der har ambitioner, og som gerne vil op at bokse i en lidt højere vægtklasse, end hvad de gør i øjeblikket. Så det fortæller selvfølgelig noget om deres forberedelse, men vi har også set dem med egne øjne. Både i deres egen række, men også i pokalkampene, og der har vi set, at det er et rigtig godt hold. Så det kommer til at kræve fuld fokus, og at vi spiller op til vores bedste.

– Spillerne må ikke kunne mærke på optakten eller på os, at der er noget som helst anderledes i forhold til en Superliga-kamp. Det er meget vigtigt. Vores seriøsitet skal være på samme måde. Men jeg er nu ikke så nervøs for, hvordan spillerne griber det an, for de er et godt sted lige nu. De har mod på alle de kampe, der kommer, og de kan jo godt se, at der skal præsteres i sådan en kamp. Og præstationen i sådan en kamp kan jo også trækkes med ind i de næste kampe, så vi skal holde fast i momentum.

Opgørene i denne sæsons DBU Pokalen har indtil videre været en god anledning til at få set nogle andre spillere an, end dem der starter i 3F Superligaen. Og kampen mod Aarhus Fremad bliver formentlig ingen undtagelse, vurderer cheftræneren.

– Vi kommer til at rotere en smule, men det er en rotation, som vi lige så godt kunne have lavet i en Superliga-kamp. Vores program har heddet kampe søndag, fredag, tirsdag, søndag, og det er de færreste spillere, der kan spille fuld tid i sådan et program, så der vil være nogle ændringer, men det vigtigste for os er at kunne holde fast i en stamme af holdet.

Der er kampstart kl. 18:30, men allerede fra kl. 18:00 kan du se optakt på 3+ eller Viaplay.

Vores vej til kvartfinalerne 🔝

BK Frem - FC Nordsjælland 0-1
0-1 Ben Engdahl

BSF - FC Nordsjælland 0-5
0-1 Benjamin Nygren
0-2 Benjamin Nygren
0-3 Kaare Barslund
0-4 Oliver Antman
0-5 Kaare Barslund

AGF - FC Nordsjælland 0-2
0-1 Mohamed Diomande
0-2 Benjamin Nygren