Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

Hoff Thorup efter 4-2-sejren: Vi er mentalt stærke i øjeblikket

24.02.2023 21:07

Emiliano Marcondes nettede i sit hjemmebane-comeback fredag aften, hvor OB blev besejret 4-2 efter 1-1 ved pausen. Ernest Nuamah og Wahid Faghir (2) stod for de resterende FCN-scoringer.

I omklædningen efter slutfløjtet udtrykte cheftræner Johannes Hoff Thorup tilfredshed med tre point og ikke mindst, at han kunne se, at spillerne ville endnu mere. At de var sultne efter bedre præstationer, selvom de vandt.

Efterfølgende fik vi cheftræneren til at sætte lidt flere ord på opgøret set fra sidelinjen.

- Vi har et virkelig godt greb om kampen i de første 25 minutter, hvor vi spiller nærmest eksemplarisk. Vi opfylder de positioner, vi skal, og vi holder presset på modstanderen, som vi havde talt om. Vi giver ikke noget væk – og bliver ved med at holde tryk på dem med det ene angreb efter det andet. Vores fornemmelse på bænken var, at det kun var et spørgsmål om tid, før vi ville score.

- Vi var gode, fordi vi tog initiativet i kampen. Vi var direkte, men ikke for direkte. Vi kiggede hele tiden efter de bedst mulige pasningsmuligheder. Vi tog også initiativet uden bold – gik højt op i presset og stressede dem. Det var også stærkt medvirkenede til det første mål – at vi stjæler bolden fra dem i presset. Det initiativ smider vi i det sidste kvarter af første halvleg, og det skal vi selvfølgelig lige have kigget igennem, hvad årsagerne er til det. Der kan både være noget taktisk, noget teknisk og noget mentalt. Der kan være mange ting, der gør det. Så vi var egentlig rimelig glade for, at der kom denne her pause. Så forsøger vi at samle lidt op og se, om vi kan få justeret nogle af tingene. Og uden det bliver rigtig godt, indtil vi scorer, så synes jeg dog, det blev lidt bedre. Men stadig for åbent et kampbillede. Og derfor var vi også rimelig hurtige på aftrækkeren med at få skiftet to nye ind, så vi kunne få ændret det billede.

- Det er vigtigt for os at få de der drenge oppe foran i gang. Men jeg vil sige, at der er flere ting, vi skal kigge på. Vi skal ikke lukke to mål ind i ret mange fodboldkampe, vi spiller. Det kommer vi også til at highlighte i morgen, når vi gennemgår kampen sammen med spillerne. Det er vigtigt for os. Især det sidste mål er jeg utilfreds med. Det første er, hvad der kan ske. Der er en misforståelse i boldomgangen. Det kan ske – det skal ikke ske, men det kan ske. Det sidste mål er jeg utilfreds med. Der står vi simpelthen bare og sover. Det skal vi have kigget på, for vi kan ikke forvente at skulle lave fire mål hver gang, selvom vi har dygtige angribere.

- Jeg synes, at vi er stærke mentalt i øjeblikket. Vi indkasserer i sidste minut mod Lyngby og indkasserer også én, som kan tage pusten ud af ethvert fodboldhold, i dag lige inden pausen. Men det er jo ikke sådan, at der er nogen, der sidder og hænger med hovedet. Det er spillere, som er fast besluttet på, at vi skal finde nogle løsninger på at komme ind i den kamp her igen. Og der gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe dem udefra, så vi kan sætte de bedste situationer op, som de kan eksekvere. Og der var jeg glad for at se de indskiftninger, vi lavede i dag. At de spillere, der kommer ind, virkelig griber og tager det ansvar, der også ligger på skuldrene af indskiftningsspillere.

- Jeg er rigtig, rigtig glad for vores 3-1-mål. Det, synes jeg, er topkvalitet. Og så fik vi Emiliano sat endnu mere op i dag. Det er jeg glad for – at man kan se, at det går i den rigtige retning hele tiden. Han har jo to chancer også i første halvleg. Så vi fik sat ham mere og mere i scene. Og så ved vi jo, at når boldene er inde i feltet, og han kan ligge og snuse noget til sig, så er han stærk i det der spil. Det er jeg glad for. 

- Og så laver Ernest et mål og Wahid to. Vi skal stadig have presset Wahid, så han kan spille 90 minutter. Der skal stadig bygges på rent fysisk, men han gør alt, hvad han kan. Og så ved vi bare, at han er virkelig dygtig i og omkring feltet. Målet til 1-0 kommer efter en fantastisk aflevering fra “Jaxe”, men det er godt nok også godt lavet af Wahid.

- Det er jo den dimension, han kan give os, når han ligger derinde og arbejder mellem to forsvarsspillere. Nu var han så godt nok lige en halv meter offside på det mål, som bliver underkendt efter indlægget fra Villadsen – hvor han igen ligger, hvor han skal være. Og det er jo det, han giver os. At vi kan være sikre på, at når vi kommer til indlægget, så har vi en spiller derinde, som ligger og støver nogle muligheder op. Så jeg er glad – på hans vegne ikke mindst – at han kom til chancer igen i dag og fik lavet to gode mål.