Ugen på akademiet: Efterårets afslutning nærmer sig

01.12.2023 10:34

Der er nu gået to uger, siden vi senest hørte fra vores to U19-hold og i mellemtiden er der blevet spillet tre kampe fordelt over de to hold og været en landsholdspause for vores U19-drenge.

U19-pigerne havde efter en overstået landsholdspause to svære opgaver forude, da modstanderne i de sidste par uger var Kolding IF og Fortuna Hjørring hjemme i Farum. U19-drengene gik efter 5-1-sejren over Vejle på landsholdspause, hvorefter de i weekenden igen var i aktion i U19 Ligaen, da OB var på besøg i Farum.

Vi har i denne uge taget en snak med de to cheftrænere om ugerne, der er gået siden sidst, og ser lidt frem mod forårssæsonen for U19-pigerne, da de i weekenden spillede sidste ligakamp på denne side af året.

Husk, at du i morgen kan se U19-drengene spille mod Randers Freja FC i Right to Dream Park på vores Youtube-kanal.

U19-piger

Det var tid til at komme tilbage på sejrssporet, da Kolding IF var på besøg i Farum efter U19-pigernes landsholdspause og nederlag til HB Køge kort inden. For pigerne var kampen også en mulighed for at tage afstand til Kolding IF i tabellen, hvorfor det var en vigtig kamp på flere parametre.

Emil Aske Strand Hansens tropper leverede en forrygende indsats og tog en sejr på 5-1 over Kolding IF, hvilket cheftræneren selvfølgelig også var glad for.

- Vi vidste godt på forhånd, at det ville blive en fysisk duel i forhold til den måde, Kolding gerne vil spille. Dertil har de også rigtig mange dygtige spillere, så vi forventede en tæt kamp med meget fysik, hvor det var op til os at håndtere deres fysiske pres. Det var derfor vigtigt, at vi fra start af var i stand til at spille hurtigt og styre tempoet i kampen, og det lykkedes vi heldigvis med.

- Jeg synes, vi sætter os rigtig godt på kampen, hvor vi får løst deres pres, og dertil får vi justeret på nogle enkelte ting, som betyder, at det hele tipper mere til vores fordel. Vi får scoret fem mål, og det er første gang i rigtig lang tid, at vi får scoret så mange mål, så det var dejligt at se. Det var dejligt at se, at pigerne havde et offensivt udtryk, og vi havde inden kampen snakket om, at vi gerne ville være spilstyrende og effektive, hvilket jeg synes, vi lykkedes rigtig godt med.

Kampen kom på bagkant af et nederlag til HB Køge, der faldt dybt inde i overtiden, i den seneste kamp i U19 Ligaen, hvorfor Emil Aske Strand Hansen er stolt over pigernes mentale evner.

- Det kommer også ned til individuel kvalitet i truppen. Vi har nogle rigtige dygtige spillere, og vores tre oppe foran står for de fem mål, hvilket også viser, at relationerne mellem pigerne begynder at falde på plads. Dertil er det stor cadeau til pigerne, at de begynder at være så tydelige i vores spillestil og dygtige i vores taktiske setup, at vi kan ændre på ting i løbet af kampen. Det er en af de store fordele, vi har.

- Det betød meget for os at komme tilbage efter nederlaget i vores seneste kamp inden landsholdspausen. Vi havde den helt rigtige reaktion, og jeg roste pigerne meget for den måde, de mentalt rejste sig ovenpå det ærgerlige nederlag til HB Køge. Så det var det helt perfekte modsvar.

I lørdags stod den så på efterårets sidste kamp i ligaen, da Fortuna Hjørring kom på besøg, og selvom pigerne havde leveret fremragende mod Kolding IF weekenden forinde, skulle det vise sig at blive et helt anderledes kampbillede.

U19-pigerne kunne trods udfordringer trække sig sejrsrigt ud af opgøret med en scoring i overtiden til slutresultatet 1-0. Emil Aske Strand Hansen fortæller, at vi desværre kommer til at spille lidt for meget på Fortunas Hjørrings præmisser, og ikke formår at sætte vores aftryk på store dele af kampen. 

- Det var en meget rodet kamp, synes jeg. De første 20 minutter var vi klart det bedste hold, men så mister vi lidt kontrollen over kampen. Det blev meget en kamp med mange omstillinger fra begge hold, og vi går lidt med på Fortunas præmisser, hvor det bliver en lidt mere fysisk kamp, end vi ønsker.

- Vi får i løbet af kampen kreeret nogle forholdsvis store chancer, men formår ikke at være effektive nok, så det er først helt til sidst, at vi er lidt heldige med at få sparket bolden i kassen. Det var dejligt for en gangs skyld at være på den anden side og være det hold, der scorer til sidst i stedet for at være holdet, det går ud over. Jeg kunne også godt se, at det var en forløsning for pigerne at score så sent i kampen.

Det var første gang i indeværende sæson, at U19-pigerne holdet buret rent i en ligakamp, hvilket glæder cheftræneren på trods af manglende evne til at få spillet over på FC Nordsjællands præmisser.

- Nu får vi holdt nullet, hvilket vi ikke har gjort før i denne sæson, så det var rigtig dejligt at kunne gøre det. Og det er jo mega positivt, men det bevidner også om, at Fortuna ikke skaber så meget mod os i weekendens kamp. Så det var alt i alt fortjent nok, at vi vandt, men det er svært at anerkende, når målet falder så sent i kampen.

- Opgøret viser også, hvor sårbare vi er, hvis vi ikke spiller vores eget spil. Vi er rigtige dygtige til det, vi kan, men er også afhængige af at få spillet over på vores præmisser ellers er vi ikke et særlig godt hold. Så derfor er det så vigtigt, at vi er tro mod vores koncept og holde os til det, hvor vi gerne vil være kontrollerende på bolden og styre tempoet i kampen den vej igennem.

Det er kun to runder siden, at pigerne måtte gå skuffet fra banen efter at have indkasseret to sene mål mod HB Køge og smidt føringen, men denne gang var det vores tur til at have de afgørende marginaler i kampens døende minutter.

Emil Aske Strand Hansen påpeger, at det var en fantastisk måde at afslutte en spændende efterårssæson, og fortæller, at de nu ser frem mod vinterpausen, hvor arbejdet fortsætter.

- Det var fedt, og en dejlig måde at kunne gå på vinterpause på. Nu har vi en enkelt træningskamp tilbage mod Malmø, inden vi sender pigerne på ferie, så det var rigtig fedt, at vi kunne slutte efteråret af på den måde.

- Vi ser ind i en vinterpause, hvor vi skal sørge for at få rykket os fysisk, så vi kan stå distancen i 90 minutter plus det løse, vi nu en gang spiller, så vi ikke kommer ud i de samme situationer, som vi har været ude for her i efteråret, hvor vi indkasserer mål til sidst i kampen.

- Derudover ser vi ind i en vinterpause, hvor vi skal analysere på, hvad det er, vi har gjort godt, og hvad vi fortsat skal blive endnu bedre til. Så det bliver en fed vinterpause. Jeg er meget spændt på at se, hvordan vi kommer tilbage og vores udtryk er efter pausen. Ud fra det første halve år nu her, har jeg en forventning om, at det kun kan blive rigtig godt i foråret.

Det har været det første halve år for Emil Aske Strand Hansen i FC Nordsjælland, og det har budt på flere mindeværdige ting, og han sætter her ord på efterårssæsonen.

- Jeg vil sige, at det har været et lærerigt, udfordrende og udviklingsfuldt efterår. Det har for os handlet rigtig meget om, at pigerne har skulle lære og udvikle sig i vores style of play. Vi har i dette efterår gået mere i detaljen, end pigerne tidligere har oplevet, så vi alle sammen ligner et FC Nordsjælland-hold og alle spiller efter samme style of play – lige fra akademierne til Kvindeliga- og Superliga-holdet.

- Man har virkelig kunne se en tydelig udvikling hos pigerne i dette efterår i forhold til den måde, vi spiller på nu kontra sidste sæson. Dertil har vi også tydeligt kunne se, hvornår vi har ramt den, og hvornår vi ikke har ramt. Vi rammer den blandt andet ikke i kampen mod Fortuna, men der viser det så også at selv, når vi ikke spiller så godt, så er vi blevet så dygtige, at vi stadig kan hive et godt resultat hjem. Så det er rigtig positivt.

- Starten af efteråret var udfordrende, da vi havde fokus på, at pigerne skulle lære en masse nye ting, så resultaterne flaskede sig ikke helt i starten. Dertil var vores opstart heller ikke helt optimal, hvilket vi selvfølgelig også skal være skarpere på nu her i opstarten efter vinterpausen.

U19-drenge

Med tre sejre på stribe for vores U19-drenge var der i weekenden lagt op til en god fodboldkamp, da OB var på besøg i Farum. OB har vist sig stabile i U19 Ligaen i år, hvorfor Sune Jensen på forhånd havde fortalt, at han forventede en tæt kamp.

Kampen endte 1-1, og selvom resultatet ikke er dårligt, er Sune Jensen irriteret over, at de ikke formåede at hive alle tre point hjem.

- Jeg synes, vi er klart bedste i første halvleg. Vores pres fungerer godt, og vi får sat en masse gode angreb op. Vi har arbejdet meget med at få sat vores angreb bedre op og komme tættere på modstanderens mål, hvilket vi lykkedes med i første halvleg, men vi mangler stadig at få kreereret de helt store chancer. Vi scorer på et straffespark, og derudover har vi et par halve chancer, men kæmper lidt med at få skabt de helt store chancer. Vi skal arbejde på at få omsat vores boldbesiddelse og dominans til at få skabt endnu større chancer.

- Det er bestemt ikke fordi, det er et dårligt resultat, men skuffelsen fra vores side ligger i, at vi føler, at vi er bedre end OB i den kamp. Så derfor føler vi, at vi skulle have haft mere med. Anden halvleg bliver lidt mere lige, men stadig med et lille overtag til os synes jeg. Og målt på chancer er det ikke fordi, vi dominerer OB, men vi følte at præstationen var til mere, hvorfor det selvfølgelig ærgrer os, at vi ikke tager sejren.

Selvom U19-pigerne nu ser ind i en vinterpause efter, de i weekenden spillede den sidste kamp i efterårssæsonen, venter der fortsat to kampe i Ligaen for U19-drengene. 

I den kommende weekend spiller drengene lørdag i Right to Dream Park mod Randers Freja FC, og Sune Jensen forventer endnu en gang en tæt kamp, da Randers er inde i et godt momentum.

- Randers er kommet virkelig godt i gang, så vi forventer en tæt kamp her i Right to Dream Park. Vi håber at kunne levere en god præstation igen, og så bygge det ekstra på i form af at få skabt flere store chancer, så vi forhåbentlig får lavet nogle flere mål. De har fået tur i den og virker som et solidt hold.

- Jeg håber, at vi kommer til at lykkes med at fortsætte den positive kurve, vi har haft det sidste stykke tid. I de sidste fire kampe har vi vundet tre og spillet en uafgjort, hvortil vi har scoret 17 mål og kun lukket fire mål ind. Dertil har præstationerne også været gode. Nu har vi to kampe tilbage mod Randers og Lyngby, inden vi går på vinterpause, hvor jeg håber, vi kan fortsætte på den positive kurve og fortsætte med at levere gode præstationer. Derudover håber jeg selvfølgelig på en sejr på lørdag.