Marcus Ingvartsen efter 100 kampe: Husker stadig min debut

12.12.2023 12:55

3. december 2023. Stadionuret på Nature Energy Park i Odense har netop rundet de 70 minutter og Marcus Ingvartsen står klar sidelinjen. Klar til at blive skiftet ind til hans kamp nummer 100 for FC Nordsjælland. 

Kampen mod OB markederede på den måde en milepæl for Marcus Ingvartsen, der er født og opvokset i Farum og som 5-årig begyndte til fodbold i Farum Boldklub. 

Som 21-årig bragede han igennem på den største danske scene i den rød-gule FCN-trøje og endte som topscorer i Superligaen med 23 scoringer. 

Siden er turen gået til belgisk og tysk fodbold inden han i sommer vendte retur til den klub, hvor han har fået sin fodboldopvækst. 

Skader, debut og struktur

- Det, jeg husker fra min debut, er, at det var på hjemmebane mod Viborg, hvor jeg kommer ind og får lidt minutter. Jeg havde haft en periode inden, hvor jeg havde været rigtig tæt omkring Superligaholdet og var blevet ramt lidt af en skade i knæet, men fik arbejdet mig tilbage og så kom denne her Superligadebut for den klub, som jeg havde spillet i altid. Så det er nogle gode minder og jeg kan stadig huske nogle af billederne og et par situationer fra kampen. - Jeg var rigtig hårdtarbejdende og havde haft et par skader, som jeg havde kæmpet mig tilbage fra. Så i den periode lærte jeg en hel masse. Jeg brugte tiden, hvor jeg var ude med skader, til at forbedre mig på alle mulige punkter, nu hvor jeg ikke kunne være ude på banen. Så jeg virkelig kunne få struktur på min kost, få struktur på min søvn, min dagligdag og min træning. Jeg stillede hundrede spørgsmål til fysserne om, hvordan og hvorfor – og hvad jeg kunne gøre.

Topscorer-titel og udlandseventyret

- Jeg husker, at jeg får en rigtig god start på 16/17-sæsonen, hvor jeg får scoret i en af de første kampe mod Viborg. Og det var en sæson, som personligt bare gled rigtig godt. Jeg havde lært førsteholdsfodbolden lidt at kende og havde fået nogle kampe og snust til det i de to sæsoner før. Og blev så i 16/17-sæsonen en fast del af det. Jeg fik en masse selvtillid og begyndte at score en masse mål. Og jeg fik taget mit spil til et nyt niveau. - I slutningen af sæsonen var jeg klar til at tage til udlandet. Udenlandseventyret har altid været målet og drømmen. Så det har været en motivation siden min debut. Og det er noget, klubben også var indforstået med ift. ens udvikling som spiller i en tidlig alder, som skal skydes afsted på et eller andet tidspunkt.