Ligaens bedste keeper

15.12.2023 12:53

Spørger man Oliver Foss, der er ny målmandstæner på Kvindeligaholdet, er han ikke i tvivl: Amanda Brunholt er den bedste keeper i ligaen.

– Amanda er sindssyg reaktionsstærk, hun ejer feltet og så er hun fantastisk med fødderne. Men hendes helt store force er faktisk hendes mindset og villighed til at lære. Hun er enormt god til at lytte og udvikle sig. Det er et privilegie at arbejde med hende.

Oliver Foss kom til FC Nordsjælland i sommeren 2022, hvor han blev ansat til at arbejde med U13/U14 drenge. Han dækkede også en smule ind på U17 og U19, og hvor der ellers var brug for hans kompetencer. I juli 2023 blev han træner for kvindeligaholdes keepere, der ud over Amanda Brunholt også består af nyindkøbte Molly Race og Vanessa Karungi samt Sara Brunt.

Når snakken falder på Amandas sæson, fremhæver Oliver Foss straffesparkskonkurrence imod HB Købe, hvor Amanda var kampafgørende og sendte holdet videre i Kvindepokalen med to fantastiske redninger. Men han synes også, det er vigtigt at påpege Amandas evne til at holde sig på tæerne i kampe, hvor der ikke sker så meget, som for eksempel imod AaB, hvor hun stort set ikke havde nogle aktioner, før hun i overtiden leverede to storslåede regninger. – Der er hun bare exceptionelt god! Hun formår virkelig at bruge sine mentale redskaber, blandt andet ved konstant at kommunikere med sine medspillere og holde sig klar. Det er enestående.